728 x 90

Eterniti Hemera на пазара през април

Британската компания Eterniti, която нашумя на салона във Франкфурт с представянето си на първия си модел клонинг на Porsche Cayenne, наречен Hemera, ще бъде пуснат на пазара през април следващаа година. В момента всъдехода се тества от бившия пилот от Формула 1 Джони Хърбърт. Спортистът взе участие и в разработката на джипа заедно с бившия

Британската компания Eterniti, която нашумя на салона във Франкфурт с представянето си на първия си модел клонинг на Porsche Cayenne, наречен Hemera, ще бъде пуснат на пазара през април следващаа година. В момента всъдехода се тества от бившия пилот от Формула 1 Джони Хърбърт. Спортистът взе участие и в разработката на джипа заедно с бившия инженер от Jaguar Алистър Маккуин.
Прототипът на Hemera е бил изкаран на тестовата писта миналата седмица. Според Маккуин колата има пътно поведение нехарактерно за такъв огромен всъдеход. Серийната версия Eterniti Hemera ще се различава от концепта по предницата и фаровете. Серийната машина била готова на 80 процента. Британският джип е направен на базата на Porsche Cayenne Turbo S и е снабден със същия двигател – V8  с обем 4,8 л. Моторът обаче е напомпан до 600 коня.
Колата е по-ниска и широка от Cayenne и има по-нисък център на тежестта. Пространството за краката на возещите се отзад е увеличено с 12 см в сравнение с немския братовчед. Возилото разполага с 23-цолови нископрофилни гуми. Световната премиера на серийната версия на Eterniti Hemera ще се състои на салона в Пекин през април.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт