728 x 90

85 предплатиха по 1 млн. евро за Pagani Huayra

15-минутен HD документален филм Pagani Huayra Story разкрива историята по създаването на супер автомобила   Компанията Pagani Automobili получи над 85 заявки за покупка на супер колата Huayra, чиято базова цена е 1 милион евро. Така се образува опашка, след като през тази година ще бъдат произведени 25 екземпляра от култовата машина, през 2013 г.

15-минутен HD документален филм Pagani Huayra Story разкрива историята по създаването на супер автомобила

 

Компанията Pagani Automobili получи над 85 заявки за покупка на супер колата Huayra, чиято базова цена е 1 милион евро. Така се образува опашка, след като през тази година ще бъдат произведени 25 екземпляра от култовата машина, през 2013 г. ще бъдат сглобени 40, а останалите през 2014-та.
Освен това продължава да излиза от конвейра и друг супер модел на бутиковата фирма – Zonda R, който се харчи по 1,5 милион евро бройката, а тиража му е едва 15 екземпляра. Основателят на компанията Хорацио Пагани заяви готовност за производство и на други модели при желание на клиента. Фирмата вече сглоби единствената Zonda 760RS със 760 коня, която е и най-екстремния модел на италианците.
В близко време в Pagani се надяват за получат разрешение за продажба на Huayra в САЩ.  На компанията им бе отказано това право заради отсъствие на специални еърбеци, които променят силата на надуване взависимост от килограмите на пътника. Американските власти разрешиха на производителите с малки серии като Tesla, Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Koenigsegg и Spyker да продават в Щатите с обикновени въздушни възглавници.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт