728 x 90

Първо видео на обновения Mercedes GLK

С нов дизайн, повишено ниво на оборудване, налагащи новите тенденции асистиращи системи и същевременно ефективен и пъргав двигател новото поколение на GLK затвърждава своята водеща позиция в сегмента на компактните проходими автомобили. Новият външен вид придава на характера на автомобила повече динамика. Той съчетава класическия дизайн на високо проходимите автомобили с типичните прави линии и

С нов дизайн, повишено ниво на оборудване, налагащи новите тенденции асистиращи системи и същевременно ефективен и пъргав двигател новото поколение на GLK затвърждава своята водеща позиция в сегмента на компактните проходими автомобили. Новият външен вид придава на характера на автомобила повече динамика.
Той съчетава класическия дизайн на високо проходимите автомобили с типичните прави линии и актуалния стил на формите от лимузините на Mercedes-Benz. Висококачествени материали, ново оборудване в салона и преработени дизайнерски елементи се грижат за удоволствието при пътуване наред с новите инфотеймънт-системи.
Моделът на GLK от 2012 година предлага и като опционално оборудване богата гама модерни асистиращи системи – например ранното откриване на умората ATTENTION ASSIST или превантивно действащата система за сигурност PRE-SAFE, системата за напълно автоматично паркиране Aktive Park-Assistent или камерите за задно виждане с помощни линии, както и – за първи път при Mercedes-Benz – една 360-градусова камера.
Наред със сигурността важна тема и при новия Mercedes-Benz GLK са забавлението и информираността, за което се грижат аудио CD система с двоен тунер, TFT-дисплей с диагонал 14,7 см, CD с разпознаване на форматите mp3/wma/aac, вход за USB (вкл. показване обложката на CD), AUX-IN вход, Bluetooth®  с високоговорител и аудио стрийминг, телефонна клавиатура. Освен типичната за зала акустика и цветния дисплей с реалистични изображения в GLK могат да бъдат открити и инфотеймънт системите Apple iPad® Fond-Integration Plus, Becker MAP PILOT, COMAND Online Multimedia-System, TV-Tuner за дигитално приемане (DVB-T), Harman Kardon Logic 7 Surround – Soundsystem вкл. 7-канален-DSP-усилвател и двуканален допълнителен усилвател  с обща мощност 510 вата, свързани с 12 висококачествени високоговорителя, Dolby   Digital 5,1 и DTS.
Многобройните BlueEFFICIENCY-мерки като например серийно предлагания ECO Start-Stopp повишават ефикасността на двигателя. За пръв път за компактен тип автомобил се предлага BlueTEC, с което се постигат нива на екологичност, отговарящи на стандарта Евро 6.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт