728 x 90

Renault Alpine A110-50 обходи Монте Карло (+видео)

Концептуалният спортен автомобил Renault Alpine A110-50 навъртя първи обиколки из Монте Карло. Този уикенд княжество Монако ще приеме за 70-ти път болидите от Формула 1. И това не е само изолиран случай в традициите на автомобилния спорт край Лазурния бряг. Вече на протежение от повече от сто години по градските улици и планинските серпентини се

Концептуалният спортен автомобил Renault Alpine A110-50 навъртя първи обиколки из Монте Карло. Този уикенд княжество Монако ще приеме за 70-ти път болидите от Формула 1. И това не е само изолиран случай в традициите на автомобилния спорт край Лазурния бряг. Вече на протежение от повече от сто години по градските улици и планинските серпентини се провеждат знаменитото рали Монте Карло. Герой на тези специални участъци през 60-те години на миналия век е легендарният Renault Alpine A110 Berlinette. Именно за да отбележи този 50-годишен юбилей френската компания реши да представи за пръв път пред широка публика новия си концептуален автомобили точно по време на ГП на Монако.
Габаритните размери на симпатичната футуристична двувратка Renault Alpine A110-50 са: 4330 мм дължина, 1961 мм широчина и 1230 мм височина. Контрастните оранжеви детайли в екстериора си кореспондират отлично с фирмения син цвят на Alpine и заедно със спортния аеродинамичен пакет придават впечатляваща външност на прототипа, като сплитерът, спойлерът и другите аеродинамични елементи не са бутафория, а реално подобряват прижимната сила на супер колата. В техническо отношение Renault Alpine A110-50 е оборудван с V6 двигател с обем 3,5 литра и мошност 400 к.с., който работи съвместно с 6-степенна секвентална скоростна кутия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт