728 x 90

Citroen с още два компактни седана – C4 L и C-Elysee

Френският автомобилен производител Ситроен е ориентиран към най-масовия сегмент в автомобилния пазар, в който миналата година бяха отбелязани около двайсет милиона регистрации. Това е около 1/3 от световните продажби на леки автомобили и съответно двата нови модела Citroen C-Elysee и Citroen C4 L са подготвени именно за него. Двигателната гама и на двата модела ще

Френският автомобилен производител Ситроен е ориентиран към най-масовия сегмент в автомобилния пазар, в който миналата година бяха отбелязани около двайсет милиона регистрации. Това е около 1/3 от световните продажби на леки автомобили и съответно двата нови модела Citroen C-Elysee и Citroen C4 L са подготвени именно за него. Двигателната гама и на двата модела ще включва основно три бензинови агрегата, разработени съвместно с BMW Group и PSA: THP 150 и 170, и VTi 135, всеки от които може да работи с новата автоматична или скевентална 6-степенна скоростна кутия.
Citroen C-Elysee ще се произвежда в Испания и освен на местния пазар, ще бъде продаван още в Турция, Централна Европа, Алжир и Средиземноморието още към края на 2012 година. Седанът има колесна база с дължина 2,65 метра и има голям обем на багажника – 506 литра. В зависимост от пазара, C-Elysee ще се комплектова с последното поколение бензинови двигатели VTi с мощност 98 конски сили.
Вторият компактен седан на компанията се явява по-висококласен и е изграден върху базата на хечбека C4. Интересно е, че Citroen C4 L е първия автомобил, разработен от дизайнерския център на фирмата в Шанхай. Колата ще се произвежда в Поднебесната империя от края на 2012 г. и в Калуга от пролетта на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт