728 x 90

Renault Clio IV ще имитира звука на 6 различни мотора (+много видео)

Renault официално представи четвъртото поколение на хечбека Clio. Публичният дебют ще се състои на салона в Париж в края на септември. Това Clio е първия сериен модел дело на новия дизайнер на марката Лорънс ван ден Акер, дошъл от Mazda преди две години. Външността на возилото напомня на чертите на концептите Captur, Frendzy и DeZir. 

Renault официално представи четвъртото поколение на хечбека Clio. Публичният дебют ще се състои на салона в Париж в края на септември. Това Clio е първия сериен модел дело на новия дизайнер на марката Лорънс ван ден Акер, дошъл от Mazda преди две години. Външността на возилото напомня на чертите на концептите Captur, Frendzy и DeZir.  Също така ръчките на задните врати са скрити в колоните.
Renault Clio ще се предлага с два бензинови двигателя: трицилиндров турбо с обем 899 кубика с 90 коня и 135 Нм при 2500 оборота. Вторият е 4-цилиндров, също с турбина, с обем 1,2 литра. По-малкият ще има забележителен среден разход на бензин от 4,3 литра на сто. По-големият мотор ще разполага с 6-степенната трансмисия EDC (Efficient Dual Clutch) с два съединителя. Clio ще разчита и на 1,5-литров 4-цилиндров дизел с 90 коня и 220 Нм въртящ момент, достигащ при 1750 оборота. Тук средният разход на нафта ще е 3,2 литра.
Френският хечбек е снабден с мултимедийната система  R-Link със 7-инчов сензорен екран, с достъп към интернет, вградена навигация TomTom, както и гласови команди. Едно от над 50-те приложения на R-Link ще е програмата Renault R-Sound Effect. Тя може да имитира звука на 6 различни двигателя. Той ще се сменя взависимост от реалните обороти на мотора и динамиката на колата. Новото клио ще се сглобява във Франция и Турция. Продажбите ще стартират през ноември.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт