728 x 90

Само в autoclub.bg: Ексклузивно видео на Maserati Ghibli

Пътуващ за салона в Париж, екипът на autoclub.bg имаше журналистическия шанс да заснеме за първи път по време на тестове на публичен път новия модел на Maserati, който ще се казва Ghibli. Серийната версия на спортната кола с 4 врати, която притежава силуета на BMW 6-а серия Grand Coupe, Mercedes-Benz CLS и представения във френската

Пътуващ за салона в Париж, екипът на autoclub.bg имаше журналистическия шанс да заснеме за първи път по време на тестове на публичен път новия модел на Maserati, който ще се казва Ghibli. Серийната версия на спортната кола с 4 врати, която притежава силуета на BMW 6-а серия Grand Coupe, Mercedes-Benz CLS и представения във френската столица хибрид Porsche Panamera Sport Turismo, ще се появи в продажба догодина.
Маскираният образец бе хванат с камерата от ловкия журналист на autoclub.bg при движение с над 150 км/ч по магистралата между Милано и Торино. Този автомобил всъщност е споменавания досега като baby Quattroporte модел, който трябва да се превърне в най-масовия модел на луксозната италианска марка.
Maserati Ghibli се казваше едно от най-прочутите спортни купета и кабриолети на компанията между 1963 и 1973 година, както и за кратко в периода 1992-1997 г. В Италия и до днес колата е наричана от феновете Quattroportina – това галено име явно ще бъде налагано неофициално и за бъдещия модел.
На салона в Женева през март се очаква световен дебют да направи и "баткото" – следващото поколение на спортния седан Quattroporte. През 2014 г. в чест на стогодишния юбилей на фирмата на пазара ще излрезе и дългоочаквания SUV. Името на всъдехода няма да е като на концепта Kubang, а Levante. През 1914 г. братя Мазерати основават компанията на улица "Емилиа Леванте" в Болоня. Така логично първият джип в историята на Maserati е кръстен Levante и излизането му ще съвпадне с празненствата по вековния юбилей.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт