728 x 90

Пълен провал за Mercedes S-клас

Първата S-класа (W116) на Mercedes-Benz се появи още през 1972 година. За 40 години този модел се превърна в истински флагман на германската марка и донесе огромни печалби. От тогава са продадени около 2,7 милиона лимузини S-класа – любимата на политици и богаташи. Славата на този модел обаче безвъзвратно залязва. Заради слабото търсене шефовете на

Първата S-класа (W116) на Mercedes-Benz се появи още през 1972 година. За 40 години този модел се превърна в истински флагман на германската марка и донесе огромни печалби. От тогава са продадени около 2,7 милиона лимузини S-класа – любимата на политици и богаташи.
Славата на този модел обаче безвъзвратно залязва. Заради слабото търсене шефовете на компанията от Щутгарт въвеждат от 1 ноември в завода в града работа само на 1 смяна, а не както бе досега – на две. Така ще се работи до излизането на следващото поколение на S класата, което трябва да се появи в първата половина на следващата година. За да запълнят работния ден на работниците, те ще бъдат прехвърляни да сглобяват и C-класата.
През първите 8 месеца на тази година продажбите на S-класата в Европа са паднали с 27% или едва 5227 бройки. Миналият месец генералният директор на Mercedes-Benz Дитер Цетше предупреди, что компанията се опитва да се адаптира в "сложната обстановка" на пазарите в Европа и Китай.
Именно делата на Мерцедес в огромната азиатска страна не протичат така, както им се иска на германците. Продажбите в Китай през изминалия месец са нараснали само със 7 процента, докато при BMW ръстът е 59%, а на Audi 21%. Цетше смята, че за тези резултати частично са виновни местните дилъри. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт