728 x 90

Nissan модернизира супер колата GT-R

    Nissan представи обновена версия на супер модела GT-R, чиито продажби трябва да тръгнат на европейския и американския пазар през януари. Колата ще има нови инжектори за 6-цилиндровия битурбо мотор с обем 3,8 литра, друг изпускателен клапан и доработен под на картера. Мощността на агрегата остава същата – 550 коня. От 0 до 100 км/ч този

    Nissan представи обновена версия на супер модела GT-R, чиито продажби трябва да тръгнат на европейския и американския пазар през януари. Колата ще има нови инжектори за 6-цилиндровия битурбо мотор с обем 3,8 литра, друг изпускателен клапан и доработен под на картера. Мощността на агрегата остава същата – 550 коня. От 0 до 100 км/ч този нисан се изстрелва за 2,84 секунди. Спортният автомобил ще разполага и с модернизирани амортисьори, пружини и стабилизатори. По този начин е намален още повече центъра на тежестта оттам е увеличена и стабилността на колата. Също така е увеличена и твърдостта на купето.

     

    2013 Nissan GT-R: Още по-добри динамични параметри на суперавтомобила
    Днес, Nissan Motor Co., Ltd. обяви лансирането на Nissan GT-R, моделна година 2013, чиито продажби стартират на 19 ноември в националната дилърска мрежа на Nissan в Япония.
    Nissan GT-R 2013 предлага подобрения в целия автомобил, допринесли за оптимизиране на динамичните параметри, подобряване на возията и управлението, и даващи възможност за по-голяма персонализация на автомобила.
    Определян вече като легендарен суперавтомобил, 2013 GT-R се сдоби с еволюционни дизайнерски и инженерни подобрения, базирани на обратната връзка, получана след участието на GT-R в „24 часа на Нюрбургринг“ по-рано тази година. Сред значимите подобрения трябва да се изтъкнат оптимизираната реакция на двигателя в средните и високите обороти, повишената здравина на купето, както и промени в настройките на амортисьорите, пружините и предния стабилизатор. В резултат на това, драстично е подобрено цялостното динамично поведение на автомобила, стабилността при висока скорост, а возията е по-рафинирана. Освен това, ще се предлага Premium Edition версия, която е щедро тапицирана със Semiarinin кожа и интериорът е изпълнен в специален поръчков цвят, допълнително подсилващи чувството за високо качество в купето.
    От януари 2013 г. GT-R 2013 ще се предлага сащо така в Северна Америка, Европа, а след това и в други региони на света.

    2013 NISSAN GT-R: Преглед
    Mеханични характеристики
    Двигател
    По-рязка отзивчивост в средните обороти и подобрено ускорение във високите работни обороти на двигателя.
    Внедряването на инжектори с по-голям капацитет контролират по-прецизно впръскването на горивото и допринасят за по-острата отзивчивост в средните обороти, и по-доброто ускорение при по-високи обороти.
    Специално разработена дюза на изпускателния клапан е добавена към разтоварващия клапан на турбото (байпасен, рециркулационен клапан). По-този начин се спира бързото намаляване на налягането при принудителното впръскване, помагащо за поддържане на ускорението при високи обороти.
    Чрез добавянето на специално разработена преградна плоча в картера, стабилизирането на налягане на маслото е по-добро, докато триенето при въртене в картера е намалено, особено при високоскоростно шофиране.
    Дилърите на Nissan предлагат като опция за избор моторното масло Motul Competition Oil, а причината са многото молби от клиентите на GT-R, които често карат автомобилите си на писта.

    Шаси
    Като залепено за пътя пътно поведение и стабилно като скала управление при супер високи скорости.
    След щателно измерване на центъра на преобръщане на GT-R в движение, инженерите на Nissan понижават центъра на тежестта в съответствие с еластичността (извиването) на втулките по окачването и гумите. Спецификациите на амортисьорите и предният стабилизатор също са били променени.
    В предното окачване са инсталирани болтове за промяна ъгъла на колелата, за да се подобри сходимостта и ремонтопригодността на настройките за изравняване.
    Увеличен е въртящият момент от задвижващия вал към главината на лагерите с цел подобряване на надеждността при голямо напрежение, като например при състезания (шофиране на писта).

    Купе
    Подобрена стабилност при шофиране и реакция на волана.
    Кормилната колона е подсилена на две места, което е довело до подобряване характеристиките на окачането и здравината на купето.

    Интериор
    Pure Edition
    Качеството на изпълнение в интериора е подобрено чрез промяна на цвета на шевовете и използване на по-дебел шев по арматурното табло и тапицерията на вратите.
    Black Edition
    По-спортното излъчване на автомобила се подсилва от атрактивна червено-черна облицовка на волана. Като заводски монтирана опция се предлагат RECARO карбонови седалки тип „корито“.
    Premium Edition
    Нов двуцветен интериор от Amber Red и Black добавя стил в купето, което е допълнителна възможност за по-модерно персонализиране на вътрешността на автомобила. Добавени са ръчно изработени Semiarinin кожени предни седалки.

    Спецификации/оборудване
    Като заводски монтирана опция се предлагат карбонов заден спойлер и ковани алуминиеви RAYS® джанти (Black Edition).
    Rear View Monitor фигурира в стандартното оборудване на моделите Black и Premium edition.
    Удобни “странични копчета” от лявата и дясната страна на двете предни седалки подобряват регулирането на седалките, когато облегалките им са бутнати напред (при всички модели).

    Препоръчителна цена на дребно от производителя в Япония (включително ДДС)

    ЗАДВИЖВАНЕ    ДВИГАТЕЛ    ОБОРУДВАНЕ    ТРАНСМИСИЯ    ЦЕНА (ЙЕНИ/ЕВРО)      
    4WD    VR38DETT    GT-R Pure edition    GR6 Type Dual Clutch Transmission    8 757 000/84 348      
              GT-R Black edition         9 639 000/92 843      
              GT-R Premium edition         9 786 000/94 259      
              GT-R EGOIST         15 168 300/146 102     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт