728 x 90

Подробности за най-бързото Ferrari

    Новият флагман на Ferrari, който ще смени сегашния модел Enzo, ще развива повече от 811 конски сили и ще тежи около 1100 кг. Това съобщава порталът Autocar.Автомобилът, който засега е само с кодовото име F150, ще е смесица от пистовия концепт от 2005 година FXX (на снимката), прототипа Millechili, а  също така и от специална

    Новият флагман на Ferrari, който ще смени сегашния модел Enzo, ще развива повече от 811 конски сили и ще тежи около 1100 кг. Това съобщава порталът Autocar.
    Автомобилът, който засега е само с кодовото име F150, ще е смесица от пистовия концепт от 2005 година FXX (на снимката), прототипа Millechili, а  също така и от специална изследователска програма на италианците, която основна задача е да намали масата на колата. Купето на Ferrari F150 ще бъде направено изцяло от карбон и ще тежи едва 70 кг – с 20 процента по-малко от Enzo. Вратите на новия супер автомобил ще се отварят нагоре, а седалката на шофьора ще бъде фиксирана като на болидите от Формула 1 и ще се прави специално за всеки клиент. Ferrari F150 ще разчита на 6,3-литров двигател, който ще бъде разположен централно пред задната ос. Може да има и версия с два допълнителни електромотора, при която мощността на колата ще скочи на 920 коня. Световната премиера ще се състои най-вероятно на салона в Женева през март.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт