728 x 90

Официално: BMW Серия 3 Gran Turismo (+ HD видео)

    Вече официално можем да видим новото BMW Серия 3 Gran Turismo. Според производителя, този трети вариант на каросерията на модела обединява спортно-динамичните гени на седана с практичността и гъвкавостта на Touring – качества, които се допълват от осезаем тласък в пространството и комфорта при пътуване. GT е с 200 мм по-дълъг от комби версията, има

    Вече официално можем да видим новото BMW Серия 3 Gran Turismo. Според производителя, този трети вариант на каросерията на модела обединява спортно-динамичните гени на седана с практичността и гъвкавостта на Touring – качества, които се допълват от осезаем тласък в пространството и комфорта при пътуване. GT е с 200 мм по-дълъг от комби версията, има междуосие по-дълго със 110 мм и е 81 мм по-високо. Това е довело до повече пространство за пътниците и обем на багажното отделение от 520 литра, което е с 25 литра повече от Touring. Европейските клиенти на марката ще могат да избират от три различни бензинови двигателя – 320i със 184 к.с., 328i със 245 к.с. и 335i с 306 к.с., и два четирицилиндрови дизела – 318d със 143 к.с. и 320d със 182 к.с. Мощността ще се предава до задните колела посредством базова 6-степенна автоматична трансмисия или 8-степенен автомат по поръчка.

     

    Пейдж Биърман, екстериорен дизайнер на новото BMW Серия 3 Gran Turismo: "BMW Серия 3 Gran Turismo е автомобил, излъчва елегантността на купе и в същото време предлага изключителна функционалност и допълнително, гъвкаво вътрешно пространство.”

    Още на пръв поглед новото BMW Серия 3 Gran Turismo излъчва впечатляваща комбинация от динамика и естетика. Атрактивните пропорции, четирите врати без рамки на прозорците, подобната на купе, снишаваща се линия на покрива и големият заден капак му придават индивидуалност сред останалите модели на BMW Серия 3. Мощните линии и изпънатите повърхности оформят атлетично тяло на каросерията, което придава на автомобила активен устрем напред, но не скрива и високата му функционалност. Защото новото BMW Серия 3 Gran Turismo поставя стандарти и в интериора: убедителното усещане за простор, високата позиция на седене, разточително предлагане на място и интелигентното управление на багажника го превръщат в ексклузивна алтернатива в премиум сегмента на средния клас. С дължината си от 4824 мм, височина от 1489 мм и широчина от 1828 мм новото BMW Серия 3 Gran Turismo превъзхожда значително седана и комбито на BMW Серия 3. Същото важи и за междуосието от 2920 мм. Благодарение на умелата работа с пропорциите и линиите обаче BMW Серия 3 Gran Turismo изглежда също толкова ниско и динамично. Размерите гарантират разточително предлагане на място за пътниците и техния багаж, а това са най-добрите предпоставки за висок комфорт при дълги пътувания.  Вместимостта на багажника е 520 литра – с 25 литра повече спрямо BMW Серия 3 Туринг, пространството за краката отзад е увеличено със 70 мм, с което се нарежда между BMW Серия 5 и BMW Серия 7 – тоест е на нивото на високия клас.

    Отпред: мощна динамика
    Изразителната предна част на новото BMW Серия 3 Gran Turismo веднага подсказва принадлежността на модела към семейството на BMW Серия 3, но въпреки това носи и своя индивидуалност. Широката, мощна бъбрековидна радиаторна решетка на BMW и модифицираната предна броня подчертават спортния характер. Впечатляващите двойни фарове със светлинни пръстени (при опционалните ксенонови фарове) и LED акцентиращите светлини образуват визуална цялост с наклонената леко напред радиаторна решетка и подчертават както визуалната широчина, така и атлетичното излъчване на BMW Серия 3 Gran Turismo.

    Профил: прогресивна елегантност и подобна на купе линия на покрива
    При BMW Серия 3 Gran Turismo връзката между предната и задната част е особено хармонична. Типичните за BMW пропорции и снижаващата се назад, подобна на купе линия на покрива удължават силуета, докато мощно изпънатите повърхности и издигащата се странична линия придават динамика. Плавното преливане на линията на покрива в задната част създава простор в интериора и в същото време визуализира високата функционалност на новото BMW Серия 3 Gran Turismo. Това е и първото BMW, което е оборудвано с активен заден спойлер, който се сгъва при ниска скорост и по този начин остава практически невидим. Така подобната на купе линия на покрива почти не се нарушава.

    Задна част: мощен завършек със забележителна функционалност
    Задната част на новото BMW Серия 3 Gran Turismo  се доминира от хоризонтални повърхности и линии, които подчертават мощната широчина и увереното поведение на пътя. Частта под спойлера е особено ниска, поради което задната част изглежда по-близо до пътя. Играта на светлините и сенките създава динамика още в покой. Издължените задни светлини в типичната за марката L-образна форма преминават в страничните панели и допълнително подчертават мощната широчина на новото BMW Серия 3 Gran Turismo. Освен това те помагат автомобила визуално да изглежда по-нисък. Двата интегрирани светлинни LED блока създават елегантна графика и доминират в типичната за BMW визия дори и на тъмно. Големият заден капак изразително подчертава гъвкавостта и функционалността на новото BMW Серия 3 Gran Turismo.

    Интериор: изненадващо усещане за простор, голяма свобода на движенията
    „Фокусът в интериора на BMW Серия 3 Gran Turismo категорично е поставен върху задната част – тук сме създали изцяло нова, просторна и в същото време уютна атмосфера.”, Георг Алмендингер, интериорен дизайнер на BMW Серия 3 Gran Turismo.
    В сравнение с BMW Серия 3 Туринг новото BMW Серия 3 Gran Turismo е по-дълго с 200 мм, а междуосието е удължено със 110 мм. освен това новият модел е по-висок с 81 мм.

    Акценти:
    – Простор и елегантност като в ложа
    – Максимален комфорт при дълги пътувания
    – Багажник: просторен, функционален и гъвкав
    – Типично BMW Серия 3: функционална елегантност и в кокпита
    – Три линии на оборудване със свой индивидуален характер: Sport, Luxury и Modern, както и M спортен пакет
    – Цветове на каросерията и джанти: палитрата от цветове за новото BMW Серия 3 Gran Turismo е сходна с тази на BMW Серия 3 Седан  – от елегантни, класически, модерни до експресивни тонове.  Независимо от линията на оборудване не предлагат 12 цвята металик, между тях, както и богата гама от класически нюанси. Ексклузивно за BMW Серия 3 Gran Turismo са запазени цветовете Kalaharibeige, Midnight Blue и Sparkling Brown metallic. Широка е палитрата от предлагани, като опция алуминиеви джанти.
    – Задвижване и окачване: радост от шофирането, динамика и комфорт дори и при дълги пътувания
    – BMW 335 i Gran Turismo: шестцилиндров бензинов двигател с внушително разгръщане на мощността,  изключителна тяга и ненадминато спокоен ход.
    – BMW 328 i Gran Turismo: четирицилиндровият бензинов двигател поставя стандарти по отношение на динамиката и ефективността.
    – BMW 320 i Gran Turismo: базов бензинов двигател с висока мощност.
    – BMW 320 d Gran Turismo: дизел с висока еластичност, изключително спокоен ход и образцова икономичност.
    – BMW 318 d Gran Turismo : особено икономичен базов дизелов двигател.
    – Други варианти на задвижването от лятото на 2013 година: BMW 325 d Gran Turismo, както и четири модела с BMW xDrive.
    – Серийна 6-степенна механична скоростна кутия
    – Опционална 8-степенна автоматична трансмисия
    – Високотехнологично окачване: типична за BMW Серия 3 управляемост, висока стабилност и повишен комфорт при пътуване
    – Предно окачване с двойни носачи, пружинни стойки и стабилизатор.
    – Петраменно задно окачване гарантира динамика на управлението и комфорт.
    – Електромеханичното кормилно управление повишава пъргавината и комфорта.
    – Мощна спирачна система с олекотена конструкция.
    – Джанти и гуми.
    – Динамични опции: M спортно окачване, адаптивно окачване, М спортна спирачка и променливо спортно кормилно управление.
    – Контрол на шофирането с режим ECO PRO: подчертано спортно, комфортно или икономично с натискане на бутон.
    – BMW EfficientDynamics: по-висока мощност, по-нисък разход на гориво.
    – Модерни бензинови и дизелови двигатели на новото BMW Серия 3 Gran Turismo: перфектна комбинация между динамика и ефективност.
    – Оптимизирано задвижване с висок потенциал за икономии: 6-степенна механична скоростна кутия и 8-степенна автоматична трансмисия.
    – Auto Start Stop, регенерация на спирачната енергия, маршрут ECO PRO .
    – Управляваните при нужда спомагателни агрегати пестят енергия.
    – Интелигентната олекотена конструкция допълнително понижава разхода на гориво и емисиите на CO2.
    – Фина шлифовка в аеродинамичен тунел.
    – Air Curtains и Air Breather.
    – За първи път при BMW: активният заден спойлер повишава притискането.
    – BMW ConnectedDrive: стандарт по отношение на сигурността, комфорта и Infotainment-а.
    – Брилянтна резолюция в цвят: Head-Up дисплей.
    – Със сензор и камера: предупреждение при смяна и напускане на лентата.
    – Превантивна защита на пътниците: Active Protection.
    – Интелигентно управление на най-модерна светлинна техника: незаслепяващ асистент за дългите светлини и адаптивни светлини за завой.
    – Перфектен обзор не само при паркиране: Surround View, Side View, Top View и BMW асистент при паркиране.
    – Всестранен талант: активен автопилот с функция Stop & Go.
    – Заобиколете задръстванията: Real Time Traffic Information (RTTI).
    – I nfotainment: услуги за забавление и информация на BMW Connected Drive.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт