728 x 90

АутоЕксперт внася британски опит в застраховането

Употребяваните леки автомобили в България вече имат нова екстра – "АЕИ сертификат с гаранция" АутоЕксперт Интернешънъл обяви днес на пресконференция в БТА началото на първата програма за гаранция на употребявани автомобили в България. Продуктът е комбиниран пакет от техническото състояние, сертифициране и гаранция. Той е предназначен за тези, които притежават и тези, които сега си

Употребяваните леки автомобили в България вече имат нова екстра – "АЕИ сертификат с гаранция"

АутоЕксперт Интернешънъл обяви днес на пресконференция в БТА началото на първата програма за гаранция на употребявани автомобили в България. Продуктът е комбиниран пакет от техническото състояние, сертифициране и гаранция. Той е предназначен за тези, които притежават и тези, които сега си купуват употребявани автомобили. Всички, които вече са закупили или са на път да закупят кола извън регистрираната мрежа, може да се свържат с експертите на "АутоЕксперт Интернешънъл" (АЕИ), които ще направят нужната организация за да бъде автомобилът прегледан в един от техните доверени сервизи. Ако след проверката не се установят никакви проблеми, то автомобилът ще бъде сертифициран и ще му бъде дадена гаранция. Ако колата не издържи проверката и не покрие нужните критерии, довереният сервиз на "АутоЕксперт Интернешънъл" ще предостави на килента възможност да му се извърши ремонт, за да може той да бъде сертифициран и да му се издаде гаранция.
Партньори в програмата на "АутоЕксперт Интернешънъл" са ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП, Застрахователен брокер "Балкан" и "Global Insurance Management". Представители на тези компании и на "АутоЕксперт Интернешънъл" ЕООД – Атони Стоянов, Кристоф Рат – изпълнителен директор на ЗАД "БУЛСТРАД Виена Иншурънс Груп", Пламен Шинов – директор на отдел „Автомобилно застраховане” към ЗАД "БУЛСТРАД Виена Иншурънс Груп", Йордан Велев – изпълнителен директор на Застрахователен брокер „Балкан“, Бари Роуландс – директор „Производители и отвъдморски територии“ в Global Insurance Management, разкриха детайли пред медиите на 19 февруари.
Услугата AEI сертификат с гаранция на употребяван автомобил (sale-autos.com/guarantee) се осигурява от AutoExpert Internationsl (AEI). Идеята е, че при закупуване на кола на старо, да си заплатиш този сертификат, който ти дава гаранция, че през следващата година, ако се получи механичен проблем в колата, тази гаранция да го покрие. Global Insurance Group вече 30 г. разработва този продукт на британския пазар. Цената (250-650 лева) покрива само механични повреди (без масло и електроника) и се определя от 3 компонента – мощност (до и над 2000 к.с.), години (максимална възраст на автомобила 15 години), времеви обхват (3 месеца или 1 година). В момента не се предвижда тази услуга да обхване тежката техника и автобусите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт