728 x 90

Слухове: FIAT Group и Audi преговарят за продажбата на Alfa Romeo

Въпреки, че главният изпълнителен директор на FIAT Group Серджо Маркионе отрича почти всеки месец, че ще продава марката Alfa Romeo, този път слуховете могат да се окажат истина. Така поне твърди изданието Wardsauto.com. Купувач на култовите италиански машини ще е Volkswagen и по-точно Audi. Германците не само ще придобият марката Alfa Romeo, но и производителя

Въпреки, че главният изпълнителен директор на FIAT Group Серджо Маркионе отрича почти всеки месец, че ще продава марката Alfa Romeo, този път слуховете могат да се окажат истина. Така поне твърди изданието Wardsauto.com. Купувач на култовите италиански машини ще е Volkswagen и по-точно Audi. Германците не само ще придобият марката Alfa Romeo, но и производителя на части и компоненти Magneti Marelli.
Преговорите по продажбата на Алфа Ромео се водели на най-високо равнище т.е. между Маркионе и Рупeрт Щадлер, изпълнителен директор на компанията от Инголщат. Голямата сделка вероятно ще включи и фабриката в Помилиано, в която в момента се сглобява Fiat Panda. Иначе заводът е построен през 1960 г. специално за производството на Alfa.
Иначе Маркионе е обявил готовност  да се раздели с Magneti Marelli като начин за набиране на парични средства за окончателното закупуване на "Крайслер". За целта са му необходими около 2 милиарда долара свежи пари. Продажбата на Magneti Marelli най-вероятно ще предизвика малка драма с профсъюзите в Италия.
Специалистите в Италия смятат, че ако Маркионе убеди Audi да купи модерната и ефективна фабрика Pomigliano d´Arco заедно с Alfa Romeo, той ще може да се смята за герой. Това ще осигури по-добро бъдеще за новороденият алианс FIAT-Chrysler. Бъдещето на Alfa Romeo също ще бъде по-светло в рамките на Audi и Volkswagen Group, отбелязват някои анализатори.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт