728 x 90

Предпремиера на Land Rover Discovery Sport в София

Предпремиера на Land Rover Discovery Sport в София

"Мото-Пфое" представи предпремиерно в София изцяло новия си всъдеход Land Rover Discovery Sport. Официален гост на събитието беше Ерик Плос – регионален мениджър на Jaguar и Land Rover. Вероятно най-търсената версия на Land Rover Discovery Sport ще е с нафтовия двигател със 190 коня. Тя се продава на цена от около 110 000 лева с

"Мото-Пфое" представи предпремиерно в София изцяло новия си всъдеход Land Rover Discovery Sport. Официален гост на събитието беше Ерик Плос – регионален мениджър на Jaguar и Land Rover.

Вероятно най-търсената версия на Land Rover Discovery Sport ще е с нафтовия двигател със 190 коня. Тя се продава на цена от около 110 000 лева с всички екстри. Списъкът с чакащи обаче е впечатляващ. Ръстът на продажбите на Land Rover и Jaguar през миналата година в България е цели 36 процента.

Този английски всъдеход има възможност да преодолява водни препятствия с дълбочина до 60 см. За целта купето е отлично херметизирано, за да не може да влезе вода. При изпитанията салонът на Discovery Sport е умишлено наводняван в продължение на половин час, след което двигателят стартира нормално.

7-местният Land Rover Discovery Sport е със задвижване на четирите колела, която разчита на последното поколение на системата Terrain Response, предлагаща максимално добро сцепление при различни пътни условия (асфалт, трева/сняг/чакъл, кал, камъни, пясък и коловози).

Типичната за марката висока проходимост е запазена, като ключов за нея е ходът на амортисьорите, достигащ до 34 см. Клиренсът от 21,2 см също впечатлява. Предната броя при тежък офроуд може лесно да се махне, което позволява ъгълът на атака да нарасне от 31 на 45 градуса. Масксимално допустимият страничен наклон е 21 градуса.

Сред асистиращите системи ще намерите автономното спиране при опасност от удар със скорост до 80 км/ч, самостоятелното паркиране (успоредно и перпендикулярно), предупреждение за автомобил в мъртвата зона на огледалата, сигнализация за напускане на избраната лента за движение, камера, разпознаваща пътните знаци, и др.

Засега Discovery Sport се предлага с два дизелови и един бендинов двигател. Нафтовите са с обем 2,2 литра, като мощностите са 150 или 190 к.с. Въртящият момент и в двата случая е 420 Нм. Бензиновият агретат е с 240 коня. Всички двигатели са оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт