728 x 90

Кърджали офроуд тест 2015 – силно и стилно начало за 4х4 сезона у нас

Кърджали офроуд тест 2015 – силно и стилно начало за 4х4 сезона у нас

Кърджали офроуд тест 2015 записа най-многобройното откриване на 4х4 сезона у нас, след като на старта в днешния първи ден застанаха 170 участника от България, Гърция,Турция, Румъния, Италия и Португалия. Домакини са Община Кърджали и местните клубове, а организацията отново е възложена на професионалистите в тази област – „Клуб 4х4 Адвенчър”  (Троян) с председател Тодор

Кърджали офроуд тест 2015 записа най-многобройното откриване на 4х4 сезона у нас, след като на старта в днешния първи ден застанаха 170 участника от България, Гърция,Турция, Румъния, Италия и Португалия. Домакини са Община Кърджали и местните клубове, а организацията отново е възложена на професионалистите в тази област – „Клуб 4х4 Адвенчър”  (Троян) с председател Тодор Христов.

За трета поредна година Община Кърджали под егидата на кмета инж. Хасан Азис, е спонсор и съорганизатор  на офроуд  проявата и това превръща Кърджали в център на международни офроуд надпревари. В трите дни ще се проведат четири състезания едновременно – с джипове, мотоциклети, АТВ и бъги, като всички са първи кръг от Националните шампионати на България.
 
Днес състезателите от рали рейда трябваше да изминат 180 км, но на 60 километра след старта се наложи да финишират принудително, поради блокиране на трасето и натрупшане на състезатели. Въпреки скъсеното, кално, изпълнено с много препятствия трасе,  в днешния ден в клас рали рейд първи завърши Милен Милев с Toyota FJ Cruiser.

Изключително оспорвана борба имаше в клас Трофи Експерт, където на първите 5 места се класираха гръцки екипажи, следвани от поругалеца Педро Пинто. При Трофи Адвенчър първи е Владимир Димитров/Асен Василев с 45 минути преди втория.

Mногобройно присъствие беше регистрирано при моторите – 70 участника, които изминаха 40 км специални етапи, и АТВ-ата – 25 участника  с 60 км специални етапи. Рали шампионът Крум Дончев дебютира с мотоциклет и завърши успешно първия етап. В клас MOTO EXPERT първи е Николай Маринов, а МОТО HOBBY Даниел Петров.

Най-младият участник при мотористите е Георги Батуров от Кърджали – на 15 години, се класира на 25-о място в своя клас. Най-големият е на 58 години – Ненчо Стефанов от Габрово, който след първия ден е 11-и във временното класиране. Единствената дама при мотоциклетистите – Денка Йорданова от Габрово, не успя да завърши първия етап.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт