728 x 90

Toyota извади рали версия на RAV4

Toyota извади рали версия на RAV4

Тойота представи рали версия на кросоувъра RAV4. Автомобилът е подготвен за участие в различни състезания, в това число – клас машини с предно задвижване в Rally America. Пилот на бегачката ще бъде Райън Милън, който миналата година с пикапа Toyota Tundra TRD Pro спечели първо място в офроуд гонките Baja 1000. Специалната Toyota RAV4 за

Тойота представи рали версия на кросоувъра RAV4. Автомобилът е подготвен за участие в различни състезания, в това число – клас машини с предно задвижване в Rally America. Пилот на бегачката ще бъде Райън Милън, който миналата година с пикапа Toyota Tundra TRD Pro спечели първо място в офроуд гонките Baja 1000.

Специалната Toyota RAV4 за рали е построена върху базата на серийната версия в комплектация LE. Инженерите от екипа на Милън са модернизирали в автомобила предното и задното окачване, като са заменили стандартните гуми с офроудните BFGoodrich, с размер 215/75R15.

Теглото на кросоувъра е олекотео с повече от 225 кг, но двигателят с обем 2,5 литра не е модернизиран. Неговата мощност, както и в обичайния вариант, съставлява 178 к.с. и 232 Нм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт