728 x 90

NEVS намери партньори за SAAB, строи нов завод

NEVS намери партньори за SAAB, строи нов завод

Китайската компания NEVS съобщи, че е постигнала споразумение с две други фирми за обща работа по проекта за възраждане на SAAB. От NEVS казаха, че на тяхна страна вече са Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area (THT) и Beijing State Research Information Technology Co (SRIT), с помощта на които започва изграждането на нов завод за сглобяване

Китайската компания NEVS съобщи, че е постигнала споразумение с две други фирми за обща работа по проекта за възраждане на SAAB. От NEVS казаха, че на тяхна страна вече са Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area (THT) и Beijing State Research Information Technology Co (SRIT), с помощта на които започва изграждането на нов завод за сглобяване на електрически автомобили.

Първият модел на SAAB, който ще излиза от този завод, ще използва актуална технология на NEVS, но все още няма да е изцяло нов продукт. Следващите модели на производителя ще се базират на собствена платформа, като наследството от миналите возила на шведската марка ще е минимално.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт