728 x 90

Формула Е: Симона де Силвестро ще стартира в Лондон

Формула Е: Симона де Силвестро ще стартира в Лондон

Швейцарската звезда от сериите IndyCar Симона де Силвестро ще участва в последните два старта от сезона във Формула Е, потвърди тимът Andretti. Двата финални старта са на 27 и 28 юни и трябва да определят първия в историята на Формула Е световен шампион. Ди Силвестро ще е съотборник на Жан-Ерик Верн и за първи път

Швейцарската звезда от сериите IndyCar Симона де Силвестро ще участва в последните два старта от сезона във Формула Е, потвърди тимът Andretti. Двата финални старта са на 27 и 28 юни и трябва да определят първия в историята на Формула Е световен шампион.

Ди Силвестро ще е съотборник на Жан-Ерик Верн и за първи път ще се състезава с електрически болид. Но Симона е запозната с електромобила Spark-Renault SRT_01E, тъй като прави демонстрация за феновете по улиците на Женева.

Ди Силвестро няма да е единственото ново име в колоната за последния уикенд в шампионата. Amlin Aguri трябва да намери заместник на Антонио Феликс да Коща, който има ангажимент в DTM, а в тима на Ярно Трули пък търсят заместник на Витантонио Лиуци, който също има друг ангажимент, съвпадащ с ePrix на Лондон.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт