728 x 90

Обратното броене започна: новата Alfa Romeo Giulia идва на 24 юни

Обратното броене започна: новата Alfa Romeo Giulia идва на 24 юни

Една от най-чаканите автомобилни премиери за тази година – новият премиум компактен седан на Alfa Romeo, ще дебютира след само два дена – на 24 юни по време на изложението в Милано. Италианците пуснаха първо изображение, подготвящо феновете за задаващия се дебют. Впрочем, името Giulia все още не е потвърдено, а кодовото название на колата

Една от най-чаканите автомобилни премиери за тази година – новият премиум компактен седан на Alfa Romeo, ще дебютира след само два дена – на 24 юни по време на изложението в Милано. Италианците пуснаха първо изображение, подготвящо феновете за задаващия се дебют.

Впрочем, името Giulia все още не е потвърдено, а кодовото название на колата е Typo 949. Фирмата засега успява да запази модела си почти в пълна тайна, като досега заснети бяха само няколко тестови прототипа, "поместени" в купе на Maserati Ghibli. 

Все пак, според актуални детайли около возилото, то ще получи върхова версия с V6 агрегат, разработен от Ferrari. Смята се, че това е двигателят, който ще се слага в наследника на Ferrari Dino, но там той ще бъде екипиран с две турбини и ще има мощност от 500 к.с. При Alfa силата ще е по-малко, но все пак ще отговаря напълно на стандартите, налагани от немските премиум производители.

Базовата версия на модела ще има 4-цилиндров агрегат, който ще наследи актуалния 1.75-литров мотор и ще се предлага с разлини мощности. Смята се, че най-силната модификация ще има почти 300 к.с.

Giulia ще влезе в продажба през пролетта на 2016 година, а в САЩ тя ще стъпи през първата четвърт на 2017 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт