728 x 90

Toyota сменя въздушните възглавници на Takata и в Европа

Toyota сменя въздушните възглавници на Takata и в Европа

Най-голямата издънка в историята на автомобилите по отношение на дефектните въздушни възглавници на японската компания Takata накара Toyota да разшири обявената наскоро в Северна Америка кампания за отзоваване на свои автомобили и в останалата част от света, включително Европа и България, От Toyota обявиха, че ще привикат в специализираните си сервизи още 2 860 000

Най-голямата издънка в историята на автомобилите по отношение на дефектните въздушни възглавници на японската компания Takata накара Toyota да разшири обявената наскоро в Северна Америка кампания за отзоваване на свои автомобили и в останалата част от света, включително Европа и България, От Toyota обявиха, че ще привикат в специализираните си сервизи още 2 860 000 коли от 24 модела, произведени в периода между април 2003 г. и декември 2008 г., включително 1 729 000 возила в Европа, 360 000 в Япония и 190 000 в Китай.

Nissan също заяви, че връща в сервизите си 198 000 свои автомобила в световен мащаб, включително моделите Navara, Caravan и Teana, произведени в периода между април 2007 г. и декември 2008 г., след аналогични кампании в САЩ и Канада по-рано.

Проблемът с тези въздушни възглавници е, че след като се отворят, могат да изхвърлят компоненти, които да наранят пътниците. С това се свързват 8 смъртни случая и над 100 случая на нараняване, като последното потвърждение идва от Honda, твърдят американски организации за защита на потребителите.

11 различни производители изтеглят автомобили по целия свят. Най-вероятно ще трябва да бъдат ремонтирани над 34 милиона въздушни възглавници по целия свят.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт