728 x 90

Втора смърт на Пайкс Пийк за две години

    Легендарното скоростно изкачване на Пайкс Пийк е помрачено за втора поредна година. По време на сутрешната тренировка в четвъртък там загина 39-годишният мотоциклетист Карл Сьоренсен. Той не се справя с управлението на 2008 Ducati 848 и пропада в урвите, съобщи Colorado Springs Gazette. Организаторите отмениха всички тренировки на 25 юни, а самото състезание ще се

    Легендарното скоростно изкачване на Пайкс Пийк е помрачено за втора поредна година. По време на сутрешната тренировка в четвъртък там загина 39-годишният мотоциклетист Карл Сьоренсен. Той не се справя с управлението на 2008 Ducati 848 и пропада в урвите, съобщи Colorado Springs Gazette.

    Организаторите отмениха всички тренировки на 25 юни, а самото състезание ще се състои в неделя, 28 юни. Смъртоносната катастрофа е втора за последните две години: през 2014 г. на върха загина мотоциклетистът Боби Гудин, за семейството на който в момента се събират средства във фонд за мотобезопасност на официалния сайт на Pikes Peak International Hill Climb.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт