728 x 90

Официално: Най-малкият SUV на Hyundai – Creta

Hyundai показа офоциални снимки на най-малкия си кросоувър – Creta. Името е дериват на красивия гръцки остров Крит, който се намира на кръстопът между Европа, Азия и Африка. Creta всъщност много се доближава като дизайн до ix25, който преди няколко месеца дебютира в Китай. Името Creta обаче ще се използва в световен мащаб, като първо

Hyundai показа офоциални снимки на най-малкия си кросоувър – Creta. Името е дериват на красивия гръцки остров Крит, който се намира на кръстопът между Европа, Азия и Африка. Creta всъщност много се доближава като дизайн до ix25, който преди няколко месеца дебютира в Китай. Името Creta обаче ще се използва в световен мащаб, като първо ще стартират продажбите в Индия – от 21 юли, като производството е поверено на местната фабрика в Ченай. От южнокрейската компания не са обявили дали и кога джипът ще се появи в Европа.

В Индия кросоувърът ще се предлага с 1,4- и 1,6-литров дизелов мотор със 128 коня, както и с 1,6-литров бензинов двигател със 123 к.с. По-малкият дизел и бензина ще са с шестстепенна механична предавателна кутия, а по-големият нафтов агрегат с шестстепенна автоматична. Hyundai Creta е дълъг 4,27 м, широк 1,78 м, колесната база е 2,59 м, колелата са 16 или 17 инча, а клирънса около 200 мм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт