728 x 90

Renault влиза като конструктор във Формула Е

Renault влиза като конструктор във Формула Е

Renault стана първата автомобилна компания, която потвърди, че ще създаде собствен електродвигател и трансмисия за втория сезон на световния шампионат Формула Е, в който тимът E.DAMS спечели титлата при конструкторите, а Себастиен Буеми остана втори. За следващия сезон Renault продължава да работи с E.DAMS, а единият от шефовете на тима – Ален Прост, потвърди, че

Renault стана първата автомобилна компания, която потвърди, че ще създаде собствен електродвигател и трансмисия за втория сезон на световния шампионат Формула Е, в който тимът E.DAMS спечели титлата при конструкторите, а Себастиен Буеми остана втори.

За следващия сезон Renault продължава да работи с E.DAMS, а единият от шефовете на тима – Ален Прост, потвърди, че отборът ще запази двамата си пилоти: Буеми и Никола Прост.

Правилата на Формула Е позволяват промени в задвижването на болидите, като досега отборите използваха идентични шасита и компоненти, осигурени от основния технически партньор на шампионата – Renault.

„За следващия сезон ние ставаме пълноценен конструктор във Формула Е – обясни главният изпълнителен директор на Renault Sport Technologies Патрис Рати. – Ще развием задвижването на болидите, с които ще карат пилотите на E.DAMS, така че догодина то ще идва директно от Renault, така ще се казва и колата. Тази година тимовете използваха коли Spark-Renault, а за следващия сезон болидът ще е Renault, използван от E.DAMS-Renault.”

Ален Прост заяви, че тимът ще се бори и за двете титли през следващия сезон.

„Много е болезнено, когато загубиш битката за титлата за 1 точка на финала на сезона, както стана с Буеми – обясни Прост. – На мен също ми се е случвало, даже през 1984 загубих битката за световната титла във Формула 1 за половин точка. Но важното е след това да се върнеш отново на пистата и да се пребориш за титлата.

„Себ е много разочарован, това е разбираемо, но начинът, по който се разви шампионатът в последните стартове в Лондон е страхотен за популярността на Формула Е.

„Казах на Себ нещо, което научих от Ники Лауда – след такава загуба трябва да изпиеш една чаша вино и да мислиш за следващите битки.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт