728 x 90

Volvo ще прави съперник на Volkswagen Golf

Volvo ще прави съперник на Volkswagen Golf

Волво планира да създаде цяла гама нови компактни модели, които да се борят с VW Golf и другите лидери на европейския пазар, а колите ще са дело на екипа на новия технологичен център на компанията в Гьотеборг, Швеция. Центърът носи името China Euro Vehicle Technology (CEVT) и е финансиран от собственика на Volvo – китайският

Волво планира да създаде цяла гама нови компактни модели, които да се борят с VW Golf и другите лидери на европейския пазар, а колите ще са дело на екипа на новия технологичен център на компанията в Гьотеборг, Швеция. Центърът носи името China Euro Vehicle Technology (CEVT) и е финансиран от собственика на Volvo – китайският автомобилен производител Geely Auto.

CEVT е отделен в самостоятелна компания, начело на която е Матс Фагерхаг който беше главният инженер на платформата Phoenix, предназначена за новото моделно семейство на Saab. От CEVT заявиха, че в центъра може да бъде създаден цял автомобил: като се започне от архитектурата на колата и се мине през двигателя и трансмисията, за да се стигне до изграждането на купето и дизайна на екстериора на новия модел.

Новата платформа за С сегмента ще бъде използвана и за новите модели на Geely – включително и тези, които ще се продават в Европа, както и за наследника на Volvo V40 и естествено – при създаването на очаквания нов компактен SUV на Volvo – XC40. В CEVT може да се разработват и хибридни модели, както и версии на колите със задвижване 4х4. Най-вероятно хибридните версии ще са с електрическо задвижване на задния мост – идеята е директно заета от проекта Phoenix на Фагерхаг.

Предполага се, че първите модели, дело на екипа в CEVT ще излязат на пазара в Европа и Китай най-рано след две години и половина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт