728 x 90

FIAT Abarth Punto с турбо и 145 конски сили

FIAT Abarth Punto с турбо и 145 конски сили

FIAT Grande Punto присъства на европейския пазар от 2005 година насам, а през 2009 се появи версията Evo и Grande отпадна от името на модела. 10 години по-късно Punto се завръща за нов живот, но за момента само за пазара в Индия. Става въпрос за спортна версия на модела, получила митичното означение Abarth, задвижвана от

FIAT Grande Punto присъства на европейския пазар от 2005 година насам, а през 2009 се появи версията Evo и Grande отпадна от името на модела.

10 години по-късно Punto се завръща за нов живот, но за момента само за пазара в Индия.

Става въпрос за спортна версия на модела, получила митичното означение Abarth, задвижвана от 1,4-литров турбо мотор с мощност 145 конски сили и максимален въртящ момент 196 Nm. Хотхечът излиза на индийския пазар на цена от 15 000 евро и за момента няма индикации, че тази версия ще се появи и в Европа. Най-малкото защото дилърите на марката в Италия вече не предлагат този модел.

Според FIAT промените във версията Abarth включват по-твърдо окачване, включително и нови амортисьори, както и по-прецизно управление. 16-инчовите колела са част от серийното оборудване, а първите тестове, проведени от местните медии акцентираха на евтино изглеждащите пластмаси, които доминират в интериора.

Все пак, сделката не е лоша – срещу 1 милион индийски рупии получавате спортен хечбек от клас В, който поне по име отговаря на един от най-успешните рали автомобили версия Супер 2000, който има богата история в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт