728 x 90

Китайска хипер кола от титан! (видео)

Китайска хипер кола от титан! (видео)

Китайците от фирмата Icona ще представи на конкурса за елегантност в калифорнсийския Пебъл Бийч обновена версия на суперколата с претенциозното име Vulcano. За първи път хипер автомобила с каросерия от титан бе представен на салона в Шанхай преди две години. Теглото на колата е намалено на 1590 кг. Автомобилът разчита на 6,2-литров V8 двигател от

Китайците от фирмата Icona ще представи на конкурса за елегантност в калифорнсийския Пебъл Бийч обновена версия на суперколата с претенциозното име Vulcano. За първи път хипер автомобила с каросерия от титан бе представен на салона в Шанхай преди две години. Теглото на колата е намалено на 1590 кг.

Автомобилът разчита на 6,2-литров V8 двигател от Chevrolet Corvette ZR1. Този мотор развива 670 к.с. и 840 Nm, но мощността може да нарасне до 1000 коня срещу допълнително заплащане. От 0 до 100 км/ч Icona Vulcano ускорява за 2,8 секунди, а максималната скорост е 354 км/ч.

От предишната версия на суперколата бяха произведени само 2 бройки, всяка от които струва 2 млн. евро. На китайците помагат от италианското ателие Cecomp при направата на машината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт