728 x 90

Задава се нов Hyundai Elantra

Задава се нов Hyundai Elantra

Изненадващо, Hyundai разпространи първо изображение на следващото поколение Elantra. Шестата генерация на возилото би трябвало да дебютира скоро, като най-вероятно това ще се случи по време на изложението във Франкфурт през следващия месец. Не е изключено премиерата да бъде насрочена и за салона в Ел Ей през ноември. Разбира се, на този толкова ранен етап

Изненадващо, Hyundai разпространи първо изображение на следващото поколение Elantra. Шестата генерация на возилото би трябвало да дебютира скоро, като най-вероятно това ще се случи по време на изложението във Франкфурт през следващия месец. Не е изключено премиерата да бъде насрочена и за салона в Ел Ей през ноември.

Разбира се, на този толкова ранен етап е много трудно да се прецени какво ще представлява возилото, но изображението загатва за автомобил с малко по-големи размери от предшественика си. Дизайнът пък е по-агресивен и следва тенденциите от последните фейслифт модели на фирмата. Предполага се, че под предния капак ще се монтира нов 1.6-литров турбо двигател, който ще развива мощност от около 180 к.с.

„Изцяло новата Elantra успява да улови уникалните дизайнерски характеристики на модела, които наистина създават свой собствен клас. Иновативният и детайлен дизайн е в съответствие с визията на Hyundai Motor. Също така колата индикира за отдалечаване от традиционния стил в посока модерност с повече комфорт и спортно усещане“, коментира Петер Шрайер, президент на дизайна в Hyundai Motor.

Дръзкият дизайн на модела е ясно различим в новата илюстрация. Акцент в предната част е голямата трапецовидна решетка, обградена от тесни и спортни фарове, които създават чувство за енергия. Арките на калниците имат за цел да наблегнат на динамичното присъствие на седана.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт