728 x 90

Световна премиера на новия Opel Astra в София!

Световна премиера на новия Opel Astra в София!

Opel Astra направи своя публичен световен дебют не къде да е, а в София. Иначе официалната премиера на германската кола ще се състои на 15 септември на салона в Женева. Новата Астра бе показана в стилна обстановка на градинско парти пред столичния хотел "Хилтън" във вторник вечерта на 25 август. За доброто настроение на гостите

Opel Astra направи своя публичен световен дебют не къде да е, а в София. Иначе официалната премиера на германската кола ще се състои на 15 септември на салона в Женева. Новата Астра бе показана в стилна обстановка на градинско парти пред столичния хотел "Хилтън" във вторник вечерта на 25 август. За доброто настроение на гостите в столицата се грижеха Брас Асоциация с Мишо Йосифов и Вили Стоянов.

Новото поколение Astra е създадено от бял лист хартия и е по-леко със 120-200 килограма от предшественика си. Opel обяви, че голяма част от моделите на компанията ще бъдат оборудвани с технологиите Android Auto и Apple CarPlay в най-скоро време. Първи сред тях ще бъде новият Astra. След това екстрите ще бъдат предлагани за Karl, Adam, Corsa и Insignia.

Следващото поколение на Опел Астра е изградено на новата платформа Delta, а в гамата двигатели включва само турбо мотори. Те са бензинови и дизелови, като базов е новият еднолитролитров агрегат със 115 коня, а топ версиите са оборудвани с 1,6-литров бензинов и двулитров дизел с по 195 к.с.

Дизайнът и архитектурата на новия Opel Astra "вдигат летвата" по отношение на аеродинамиката и продължават традиционно силните страни на Опел. При представянето си през 1984 г. Opel Kadett E GSi е най-аеродинамично ефективният седан в света с коефициент на обтекаемост (cd) 0.30. Изключителната аеродинамика е сериозна предпоставка за намаляване на разхода на гориво.

Основно преимущество на новата Astra е, че е много по-компактна от своя предшественик. Тя е с около 2.5 сантиметра по-ниска и с 0.5 см по-тясна, а към това се добавят и „по-стройни“ колела.

Инженерите са обърнали и специално внимание на линията на покрива, третата колонка и подподовата конструкция. Резултатът говори сам по себе си: новият компактен Opel е сред най-аеродинамично ефективните модели в своя клас с коефициент на обтекаемост от едва 0.285.

Немците също така са работили по пода на колата, който също е максимално аеродинамичен. Opel предвижда да пусне и още по-аеродинамична и екологична версия на возилото, която ще носи името ecoFlex.

Системата Android Auto на Google позволява използването на редица приложения от портфолиото на гиганта, между които Maps, Now и Play Music, а на разположение ще са и външни приложения като Spotify, Whatsapp и Skype. От друга страна, Apple Car Play осигурява връзка с телефони iPhone и използването на техните приложения, като Phone, Messages, Music и Maps, директно от екрана на инфотейнмънт системата.

Astra ще се предлага със системата IntelliLux LED Matrix Headlights. Всеки един от фаровете ще има осем осветителни диода, като нивото и дължината на дългите светлини ще се регулират сами според пътната ситуация.

Така, при напускане на градската среда, дългите светлини се пускат автоматично и работят, докато датчиците не отчетат насрещен трафик, когато потокът от светлина бива редуциран. Според изследвания на немската компания, благодарение на тази система, шофьорите ще успяват да изгасят дългите светлини 30-40 метра по-рано от обикновено при движение със скорост от около 80 км/ч.

Немците обясняват, че седалките на возилото са били разработвани в последните пет години, като новите технологии са позволили на инженерите да постигнат по-ниско с 10 кг. тегло.

Според Opel, дори базовите седалки са доста комфортни, но срещу доплащане клиентите ще могат да получат седалки с отопление, ел. реглаж, охлаждане и функция масаж. Налице е и реглаж в лумбалната област, както промяна в положението на страничните бордове. Opel казва още, че задните седалки са с подобрен контур и подходящ наклон срещу приплъзване при возене.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт