728 x 90

Новата суперкола на Lamborghini ще се казва Centenario LP770-4

    През следващата година Lamborghini ще извади нова лимитирана суперкола, като детайлите за нея започват да излизат с наближаватнето на дебюта. Смята се, че машината ще бъде показана по време на салона в Женева през март, а френски медии съобщават, че нейното име ще бъде Centenario LP770-4. Звярът ще се базира на Aventador SV и ще

    През следващата година Lamborghini ще извади нова лимитирана суперкола, като детайлите за нея започват да излизат с наближаватнето на дебюта. Смята се, че машината ще бъде показана по време на салона в Женева през март, а френски медии съобщават, че нейното име ще бъде Centenario LP770-4.

    Звярът ще се базира на Aventador SV и ще се появи по случай 100-годишнината от рождението на основателя на фирмата Феручио Ламборгини. На разположение ще бъде преработен 6.5-литров V12 двигател, чиято максимална мощност ще бъде 770 к.с., като името подсказва.

    Ускорението от покой до 100 км/ч ще отнема 2.7 секунди, което ще направи колата с 0.2 секунди по-бърза от своя оригинал. Максималната скорост пък ще достига 350 км/ч.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт