728 x 90

Новият Aston Martin Vulcan пенсионира бомбардировач (видео)

Новият Aston Martin Vulcan пенсионира бомбардировач (видео)

Aston Martin реши да представи поредния си хипер автомобил – Vulcan, в епична схватка с истински бомбадировач – Avro Vulcan, който ще излезе в заслужена пенсия до края на годината. Зад щурвала на военния самолет в "битката" с "вулкана на 4 колела" седна пилотът Мартин Уитърс. "Този невероятен самолет неслучайно даде името на нашата най-агресивна

Aston Martin реши да представи поредния си хипер автомобил – Vulcan, в епична схватка с истински бомбадировач – Avro Vulcan, който ще излезе в заслужена пенсия до края на годината. Зад щурвала на военния самолет в "битката" с "вулкана на 4 колела" седна пилотът Мартин Уитърс. "Този невероятен самолет неслучайно даде името на нашата най-агресивна спортна кола. Щастлив съм, че успяхме да осъществим тази среща", каза изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър.

Моделът, който е предназначен само за писта, разчита на карбонов монокок, като се задвижва от 7-литров V12 атмосферен двигател. Той работи в комбинация с 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Направеното от карбон купе разчита на над 800 к.с. е най-мощната кола на марката. Цената също е около 2,5 млн. евро. Само 24 души ще имат възможността да си купят този автомобил, като производителят е приготвил специална състезателна програма за всеки един от тях. Освен участие в различни надпревари водачите имат интензивни тренировки под ръководството на пилотите на отбора Aston Martin Racing и ще могат да тестват и другите суперколи на марката – V12 Vantage S и One-77.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт