728 x 90

Бъдещето на Литекс Моторс – Haval, вече в България (мега галерия)

Бъдещето на Литекс Моторс – Haval, вече в България (мега галерия)

Новата премиум марка на Great Wall – Haval, произвеждаща само SUV автомобили, започна европейската си инвазия от днес – 13 октомври. Брандът ще дебютира предпремиерно в Европа от България – по време на Автосалон София 2015, който започва на 17 октомври. Навлизането на Haval на Стария континент става чрез Литекс Моторс – компанията на Гриша

Новата премиум марка на Great Wall – Haval, произвеждаща само SUV автомобили, започна европейската си инвазия от днес – 13 октомври. Брандът ще дебютира предпремиерно в Европа от България – по време на Автосалон София 2015, който започва на 17 октомври. Навлизането на Haval на Стария континент става чрез Литекс Моторс – компанията на Гриша Ганчев,  която произвежда в България автомобилите Great Wall.

Предпремиерно преди откриването на салона Литекс Моторс показа един от моделите Haval – H2, а от компанията обещаха още модели и информация за налагането на марката в навечерието на откриването на изложението. От 2013 г. Haval, който е специализиран в производството на SUV автомобили, е вече самостоятелна марка на Great Wall и за миналата година е регистрирал ръст от 50% в продажбите на китайския пазар.

Haval заема десетата позиция в света сред автомобилните компании, произвеждащи SUV модели, но в Топ 10 само китайската марка и Jeep са с производство, посветено на този тип коли. Амбицията на китайците е в обозримо бъдеще да превземе лидерската позиция в света за този сегмент.

Също днес за първи път беше показан и новият Great Wall Steed 6, който по-луксозен, модерен и голям от популярния вече в България и на Балканите пикап Steed 5. Производството на новия пикап ще започне у нас в през първата половина на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт