728 x 90

В General Motors не се отказват от дизелите

В General Motors не се отказват от дизелите

Скандалът с дизеловите автомобили на Volkswagen няма да откаже другите компании от този тип двигатели и от GM заявиха, че не виждат причина да спират плановете си за налагане на дизеловите модели на пазара в Щатите. Турбодизеловият Chevrolet Cruze за моделната 2014 година беше първият такъв модел на марка на GM от десетилетия наред и

Скандалът с дизеловите автомобили на Volkswagen няма да откаже другите компании от този тип двигатели и от GM заявиха, че не виждат причина да спират плановете си за налагане на дизеловите модели на пазара в Щатите.

Турбодизеловият Chevrolet Cruze за моделната 2014 година беше първият такъв модел на марка на GM от десетилетия наред и макар, че първоначално продажбите не стартираха особено силно, след това търсенето нарасна. Така тази версия на Cruze достигна до малко под 10 000 бройки годишни продажби, което представлява около 2% от общите продажби на Cruze.

За моделната 2016 дизеловата гама на GM се допълни с GMC Canyon и Chevrolet Colorado, но продажбите на двата дизелови пикапа все още не са стартирали в Щатите.

Сега идва ред на следващото поколение на турбодизеловия Cruze – автомобилът е за моделната 2017 година и ще е с по-малък двигател с работен обем 1,6 литра, а отделно от това в гамата на Cadillac също ще се появи поне един дизелов двигател.

Все още няма потвърдена дата за пазарната премиера в САЩ, а заедно с това новото поколение на Cruze ще излезе и на световния пазар.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт