728 x 90

Новият Nissan GT-R може да се появи през 2020 година

Новият Nissan GT-R може да се появи през 2020 година

Nissan няма да бърза с лансирането на следващото поколение на супер автомобила си GT-R, въпреки че марката показа концепцията Vision Gran Turismo на автомобилния салон в Токио. Първоначално се очакваше, че още през 2017 г. може да се появи фейслифт на GT-R. По-късно премиерата се премести за 2018 година, но сега управляващият директор на Nissan

Nissan няма да бърза с лансирането на следващото поколение на супер автомобила си GT-R, въпреки че марката показа концепцията Vision Gran Turismo на автомобилния салон в Токио. Първоначално се очакваше, че още през 2017 г. може да се появи фейслифт на GT-R. По-късно премиерата се премести за 2018 година, но сега управляващият директор на Nissan Австралия Ричард Емери заяви пред списание Motoring, че новият GT-R все още не е „на хоризонта, нито през 2018 г., нито дори през 2019 година”.

От Nissan вече намекнаха, че актуалният GT-R може да получи някои промени и подобрения в близко бъдеще, идващи след промените, добавени в средата на жизнения цикъл на модела за 2016 година. Вариантът Nismo на GT-R вече има мощност 600 конски сили, но от Nissan наскоро изтече информация, че шасито и двигателя на R35 „все още имат сериозен потенциал за развитие”.

Според анонимен източник от Nissan, компанията планира да спре за известно време производството на актуалния модел преди средата на 2016 година. Това ще позволи на инженерите, развиващи GT-R да направят някои промени по шасито, за да може то да отговори на затегнатите изисквания за сигурност на американския пазар. Това ще доведе до подсилване на някои елементи от каросерията и покрива и може би ще бъде допълнено от някои промени и в интериора на автомобила.

Според последните слухове, когато и да се появи следващото поколение на GT-R, японското чудовище ще има и хибридно задвижване, с което мощността му може да отскочи на 1250 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт