728 x 90

Първи официални снимки на новия Mercedes E-класа

Първи официални снимки на новия Mercedes E-класа

След като преди няколко дни пусна първите кадри от интериора на новото поколение на Е-класа, Mercedes публикува и официални снимки (макар и размазани) и на екстериора. По всичко личи, че цялата информация за модела ще бъде пусната преди началото на салона в Детройт в началото на януари, когато немската кола ще направи световен дебют. Новият

След като преди няколко дни пусна първите кадри от интериора на новото поколение на Е-класа, Mercedes публикува и официални снимки (макар и размазани) и на екстериора. По всичко личи, че цялата информация за модела ще бъде пусната преди началото на салона в Детройт в началото на януари, когато немската кола ще направи световен дебют.

Новият модел ще получи система за полуавтоматично управление. Тя включва няколко десетки датчици и сензори, които анализират ситуацията около превозното средство. Електрониката е в състояние самостоятелно да шофира със скорост до 200 километра в час. Наличието на пътна маркировка не е задължително условие, автопилотът на Е-класа ще бъде в състояние да се съсредоточи върху пътя и без знаци, но само при скорост не по-голяма от 130 км/ч. Електрониката разпознава и фиксира в паметта си пътни знаци, пешеходци, както и сгради и съоръжения в близост до пътното платно. От Mercedes наричат технологията "система за полуавтоматично подпомагане на водача", при която шофьорът трябва да държи ръцете си на волана.

По предварителни данни седанът ще бъдат оборудван със системата NFC. Благодарение на новата технология собственикът ще може да използва смартфона си като ключ на автомобила. Освен това Е-класата ще бъде оборудван с функция за автоматично паркиране. Колата може да бъде паркирана и с помощта на смартфона. На разстояние от три метра водачът на Е-класа може да контролира автомобила с помощта на специално приложение. Връзката между смартфона и колата ще се осъществява чрез Bluetooth. И още нещо, телефонът може да бъде използван за отваряне и затваряне на вратите или да бъде изключен двигателят на автомобила. Връзката ще се осъществява по стандарта Near Field Communication.

Новата Е-класа може да бъде свързана с телефона и да го използва като дистанционно управление на седана. Така например, водачът може да паркира колата дистанционно чрез мобилния телефон със специално приложение. Осен това с тази технология ще бъде възможно дистанционно да бъдат отваряни вратите, както и включване и спиране на двигателя. Връзката на смартфона с Е-класата ще се осъществява чрез Bluetooth. Подобна технология вече се използва в новия BMW Серия 7.

Базовата версия на бизнес седана вероятно ще получи четирицилиндров двигател с работен обем 2,0 литра и мощност 184 конски сили. По-скъпите модификации ще бъдат оборудвани с V6 мотори с около 340 конски сили. Дизеловата гама ще включва четирицилиндрови агрегати с мощност до 204 конски сили.

Mercedes W213 също ще получи хибридна версия Plug-in Hybryd. С едно зареждане Е-класата ще бъде в състояние да измине, според неофициална информация, около 20 километра. Всички версии на бизнес седана са оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия 9G-Tronic.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт