728 x 90

BMW пуска 7 серия с двигател от Rolls Royce?

BMW пуска 7 серия с двигател от Rolls Royce?

BMW подготвя М-версия на новата 7 серия с V-образен 12-цилиндров двигател, зает от моделите на Rolls Royce Ghost и Wraith. Вълнуващата информация все още не е потвърдена официално от компанията, но това развитие на гамата на 7 серия изглежда повече от логично. BMW вече предлага ограничена серия 760Li M в Близкия изток, която е оборудвана

BMW подготвя М-версия на новата 7 серия с V-образен 12-цилиндров двигател, зает от моделите на Rolls Royce Ghost и Wraith. Вълнуващата информация все още не е потвърдена официално от компанията, но това развитие на гамата на 7 серия изглежда повече от логично.

BMW вече предлага ограничена серия 760Li M в Близкия изток, която е оборудвана с 6-литров V12 двигател с мощност 544 конски сили.

Новата версия ще носи името M760i и се очаква да получи 6,6-литров V12 с 624 конски сили, а вариантът с по-дълга колесна база 760Li ще е с мощност около 600 конски сили.

Ако спекулациите се окажат истина, новата версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч доста по-бързо от най-доброто, на което е способна 7 серия в момента – 4,6 секунди. При Wraith това постижение е 4,4 секунди, но с оглед по-лекото шаси на новата 7 серия на BMW, ускорението ще е по-добро.

Седанът с означението М най-вероятно ще получи и по-агресивен дизайн на предницата плюс още няколко по-спортни елементи по каросерията, за да се отличава по-лесно от „масовите” представители на 7 серия.

Предполага се, че М760i ще се появи още през 2016 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт