728 x 90

Колата на Джеймс Бонд отива на търг

Aston Martin ще отбележи излизането на последния филм за Джеймс Бонд „Спектър” на DVD, Blu-ray и Digital HD с продажбата на един от автомобилите на супер агента – DB10, на търг. Търгът ще е на 18 февруари в Лондон, организира се от Christie’s, а колата е един от двата „шоу автомобили”, създадени за филма. Което

Aston Martin ще отбележи излизането на последния филм за Джеймс Бонд „Спектър” на DVD, Blu-ray и Digital HD с продажбата на един от автомобилите на супер агента – DB10, на търг. Търгът ще е на 18 февруари в Лондон, организира се от Christie’s, а колата е един от двата „шоу автомобили”, създадени за филма. Което прави този DB10 още по-специален – той беше показан на световната премиера на „Спектър” и е с автограф на звездата Дениъл Крейг, който изпълнява ролята на Агент 007.

DB10 е един от най-редките модели на Aston Martin в историята на марката. Колата е с каросерия от фиброкарбон и се задвижва от 4,7-литров V8 мотор, който работи с 6-степенна механична трансмисия. Предполага се, че максималната скорост на DB10 е 290 км/ч. От Aston Martin неофициално прогнозираха, че очакват цената на този DB10, който е първият, излязъл на търг, да достигна поне 1,4 милиона долара. Парите от търга ще бъдат дарени на хуманитарната организация „Лекари без граници”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт