728 x 90

Джеки Чан със собствен отбор в Льо Ман

Джеки Чан със собствен отбор в Льо Ман

Филмовата звезда Джеки Чан стана поредният представител на шоубизнеса, решил да се пробва в автомобилните спортове и ще дебютира тази година със собствен отбор в „24 часа на Льо Ман”. Чан е сред основателите на тима BAXI DC, който през сезон 2015-2016 доминира в клас LMP3 на Азиатските серии Льо Ман. Пилотите Хон-Пин Тунг, Дейвид

Филмовата звезда Джеки Чан стана поредният представител на шоубизнеса, решил да се пробва в автомобилните спортове и ще дебютира тази година със собствен отбор в „24 часа на Льо Ман”. Чан е сред основателите на тима BAXI DC, който през сезон 2015-2016 доминира в клас LMP3 на Азиатските серии Льо Ман. Пилотите Хон-Пин Тунг, Дейвид Ченг, който е и съсобственик на отбора и Томас Лоран зад волана на Ligier JS P3 спечелиха четири победи от 4 старта, а с това и титлата в LMP3.

В края на миналата седмица тимът Джеки Чан, заедно с Sparkle Roll Group попадна в списъка със заявки за „24 часа на Льо Ман”, а отборът прави крачка напред – Ченг и Тунг отново ще карат, но вече Alpine A460-Nissan в клас LMP2. Така Джеки Чан влиза в елитната група на холивудски звезди, станали част от легендата за Льо Ман. Преди него това направиха Стив Маккуин и Пол Нюман, а Патрик Демпси е сред най-популярните пилоти в GT категорията.

„След страхотното представяне на нашия тим в Азиатските серии Льо Ман, много съм щастлив да обявя, че през новия сезон ще се състезаваме в световния шампионат за издръжливост (WEC), както и в 84-ото издание на „24 часа на Льо Ман”, обяви Джеки Чан.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт