728 x 90

Alpine Vision – за последно преди серийното производство (допълнено с много видео и снимки)

Alpine Vision – за последно преди серийното производство (допълнено с много видео и снимки)

Георги Иванов, Монте Карло Renault представи в Монте Карло последният концептуален модел преди възраждането на легендарната марка Alpine – Alpine Vision. Главният изпълнителен директор на компанията Карлос Гон заяви на бляскавото представяне на Vision, че това е „почти серийният вариант на модела” и обясни, че промените ще са много малко. Автомобилът ще се произвежда отново

Георги Иванов, Монте Карло

Renault представи в Монте Карло последният концептуален модел преди възраждането на легендарната марка Alpine – Alpine Vision. Главният изпълнителен директор на компанията Карлос Гон заяви на бляскавото представяне на Vision, че това е „почти серийният вариант на модела” и обясни, че промените ще са много малко. Автомобилът ще се произвежда отново в Диеп, а производството започва през 2017 година. Дизайнерът на Alpine Антони Вилен уточни, че Vision представлява „80% от серийния модел” и даде пример със страничните огледала, които ще добият друга форма и размер, за да получат разрешение за серийно производство.

Впечатляващият прототип, показан на яхтеното пристанище в Монте Карло, на мястото, където по време на рали „Монте Карло” се намира сервизния парк на състезанието и експозицията от 85 ретро автомобила А110 са връзката между легендарното състезателно минало на Alpine и спортно ориентираното бъдеще на марката, която определено ще се възползва от култовия си статут сред почитателите на спортни и динамични автомобили.

През 1973 година Alpine печели тройна победа в рали „Монте Карло”, а на премиерата на Vision присъстваха и част от героите на заводския тим на марката от тези славни времена, водени от Жан-Пиер Никола и Бернар Дарниш.

Гон представи Alpine Vision и заяви, че сега е най-подходящият момент за възраждането на марката: Renault се справя отлично на световния пазар, новите модели се продават повече от добре и компанията присъства в най-важните класове на световния пазар, марката навлиза все по-успешно в Китай, вече обяви завръщането си във Формула 1 и т.н. Той посочи, че преди пет години не би одобрил възраждането на Alpine, но сега „положението ни е доста по-различно и можем да си позволим да продължим да се разрастваме”.

Alpine Vision напомня по форми и излъчване легендарния А110, а тепърва ще стане ясно какво ще е задвижването на автомобила. Гон гарантира, че колата ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, но не даде повече подробности. Предполага се, че серийният Alpine ще получи 1,8-литров 4-цилиндров турбо двигател, създаден на базата на 1,6-литровия мотор, който сега се използва при последния Clio RS. Очаква се мощността на автомобила да е 250 конски сили, а топ версията на бъдещия модел ще е с 300 конски сили. Най-вероятно разположеният пред задния мост двигател ще задвижва задните колела, също като при А110 и ще се предлага със 7-степенна трансмисия с два съединителя.

Гон обяви, че първият камък от възраждането на марката е вече положен, но допълни, че не може да съществува автомобилна компания само с един модел и обеща още вълнуващи автомобили от Alpine. По подобен начин той се изказа и за цената на модела, която се очаква да е около 50 000 евро, като обясни, че един добре запазен Alpine A110 струва 80 000 евро, но новият модел определено ще е по-евтин.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт