728 x 90

Ценова война във Варна: Дизелът падна на 1,45 лв. за литър!

    Истинска петролна ценова война се разгаря във Варна, няколко месеца след като ексцентричният бизнесмен Веселин Марешки подби цените на горивата. Във вторник, 23 февруари, дизелът в морската ни столица се търгува за 1,45 лв. за литър и то от големите вериги като Rompetrol, OMV, Еко и Лукойл, които продават нафтата с 2 стотинки под бензиностанцията

    Истинска петролна ценова война се разгаря във Варна, няколко месеца след като ексцентричният бизнесмен Веселин Марешки подби цените на горивата. Във вторник, 23 февруари, дизелът в морската ни столица се търгува за 1,45 лв. за литър и то от големите вериги като Rompetrol, OMV, Еко и Лукойл, които продават нафтата с 2 стотинки под бензиностанцията на аптекарския бос.

    В София най-евтина е нафтата в бензиностанция GO Petroleum на ул. Филиповско шосе №786, където цената е 1,57 лева на литър. В "Шел" и OMV в столицата цените са средно по 1,77 лв. на литър, а в Лукойл със стотинка-две по-евтино.

    Марешки обяви, че в следващите няколко месеца ще открие бензиностанции в София и в Пловдив, и прогнозира, че горивото ще падне до лятото с още 20-30 стотинки.

    Бензин А 95 отново е най-евтин във Варна на цена 1,61 лева. най-скъпият бензин е в Кърджали 2,23 лева за литър, а средната цена за бензин А 95 в "Шел" за страната в понеделник е 1,95 лв., в "Лукойл" – 2 лв., в OMV – 2,03 лв, в Еко – 2,07, в "Петрол" – 2,10 лв., "Газпром" – 2,13 лв. и "Ромпетрол" – 2,14 лв. за литър.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт