728 x 90

Lotus спъва Evora за Щатите

Lotus спъва Evora за Щатите

Lotus ще предложи „базов вариант” на модела си Evora на пазара в САЩ. Новината беше потвърдена от главния изпълнителен директор на марката Жан-Марк Гейлс, който обясни, че това се прави, за да може компанията да отговори на изискванията на нивото на вредните емисии. „В рамките на пет години ние трябва да намалим с 3 процента

Lotus ще предложи „базов вариант” на модела си Evora на пазара в САЩ. Новината беше потвърдена от главния изпълнителен директор на марката Жан-Марк Гейлс, който обясни, че това се прави, за да може компанията да отговори на изискванията на нивото на вредните емисии.

„В рамките на пет години ние трябва да намалим с 3 процента емисиите въглероден диоксид”, обясни Гейлс.

Най-вероятно Evora ще получи по-слаб вариант на 3,5-литровия V6 двигател, който задвижва Evora 400, като цифрата в името на модела отговаря на мощността му. За разлика от Evora 400, чийто двигател е с турбокомпресор, новата версия може да получи атмосферен вариант на мотора с мощност от около 275 конски сили.

Освен новата версия на Evora, Гейлс потвърди и завръщането на американския пазар на Lotus Elise, но това ще стане факт, когато излезе новото поколение на модела – може би веднага след 2020 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт