728 x 90

Nissan няма да се отказва от Z и GT-R

Nissan няма да се отказва от Z и GT-R

Главният криейтив директор на Nissan Широ Накамура потвърди, че японската марка няма никакво намерение да се отказва от означенията Z и GT-R за своите модели и смята да ги използва „завинаги”. Накамура сравни тези означения по значение с 911 на Porsche и Corvette на Chevrolet. В същото време Накамура обясни, че Nissan няма планове да

Главният криейтив директор на Nissan Широ Накамура потвърди, че японската марка няма никакво намерение да се отказва от означенията Z и GT-R за своите модели и смята да ги използва „завинаги”. Накамура сравни тези означения по значение с 911 на Porsche и Corvette на Chevrolet.

В същото време Накамура обясни, че Nissan няма планове да представи компактен и достъпен спортен модел със задно предаване, който да е пряк конкурент на Toyota GT86, което означава че бъдещето на концептуалните IDx Freeflow и IDx Nismo остава повече от неясно. Двата модела дебютираха на автомобилното изложение в Токио през 2013, а ретро дизайнът им, ползващ някои черти от класически модели като Datsun 510, им спечели висока оценка сред специалистите и медиите.

„За такъв модел ни трябва подходяща платформа, за да може да имаме лек, компактен и сравнително евтин модел – обясни Накамура на изложението в Ню Йорк. – Такъв модел задължително трябва да е със задно предаване, ако е с предно, ще е измама от наша страна. Ние обаче нямаме такава платформа.

„Nissan трябва да обнови и актуализира стратегията си за развитието на платформите, които използва – допълни Накамура. – Ако намерим подходящо решение за този модел, ще го използваме. Днес най-важното нещо в автомобилната индустрия е стратегия за използваме и споделяне на платформите, в миналото те никога не се използваха така.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт