728 x 90

Ferrari възражда Dino?

Ferrari възражда Dino?

По време на Гран при на Австралия, първи кръг от Формула 1 за 2016, се появиха информации, че Ferrari обмисля нов GT модел, който трябва да се присъедини към California. Шефовете на компанията засега отказват коментар по темата, но охотно потвърждават, че California T е изключително успешен модел и благодарение на него марката е достигнала

По време на Гран при на Австралия, първи кръг от Формула 1 за 2016, се появиха информации, че Ferrari обмисля нов GT модел, който трябва да се присъедини към California.

Шефовете на компанията засега отказват коментар по темата, но охотно потвърждават, че California T е изключително успешен модел и благодарение на него марката е достигнала до нови клиенти, включително и такива, които досега не са обмисляли покупка на Ferrari.

Интересното е, че новият мистериозен модел не присъства в 5-годишния план за развитието на Ferrari, но президентът на компанията Серджо Маркионе на няколко пъти вече заяви, че „възраждането на модела Dino е въпрос на време”.

Според непотвърдена информация от Маранело, новият Dino ще е със средноразположен двигател, който най-вероятно ще е V6 с две турбини и мощност около 500 конски сили.

Очаква се максималната скорост на възродения Dino да е над 320 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч да става за по-малко от 3,5 секунди.

Все още обаче никой във Ferrari не се ангажира със срокове за развитието и представянето на новия модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт