728 x 90

Cadillac се отказва от флагмана CT8

Cadillac се отказва от флагмана CT8

Проектът на флагман на луксозната марка Cadillac – CT8, който трябваше да е позициониран над новия и добре приеман CT6, е закрит, съобщи изданието Autoline. Причината е в липсата на сериозен интерес у страна на купувачите към големи седани, вместо това клиентите предпочитат кросоувъри и SUV модели. Ако информацията на Autoline се окаже истина, то

Проектът на флагман на луксозната марка Cadillac – CT8, който трябваше да е позициониран над новия и добре приеман CT6, е закрит, съобщи изданието Autoline. Причината е в липсата на сериозен интерес у страна на купувачите към големи седани, вместо това клиентите предпочитат кросоувъри и SUV модели.

Ако информацията на Autoline се окаже истина, то това ще е сериозен удар за амбициите на президента на Cadillac Йохан де Нишен, който на няколко пъти вече обяви, че компанията работи усилено по създаването на нов флагман на марката, който ще е седан с традиционни форми.

Де Нишен вече обясни, че моделът ще бъде представен през 2020 година и ще е пряк пазарен съперник на дългите версии на лимузините Audi A8, 7-ата серия на BMW и S-класата на Mercedes.

За CT8 не се знаеше особено много, освен предположенията, че той ще бъде изграден върху удължена версия на платформата Omega и ще получи напълно нов V8 двигател, за който Де Нишен обясни, че ще е „изключително мощен и впечатляващо икономичен”. Все още не е ясна съдбата на новия V8 мотор, който може да бъде използван за други големи модели на Cadillac.

Информацията на Autoline хвърля сянка и върху предположенията, че Cadillac планира ултра луксозен седан, носещ името CT9, за който се смяташе, че ще се бори с моделите на Bentley и Rolls-Royce. Предполагаше се, че огромната лимузина ще излезе на пазара към 2027 година, а цената й ще е около 300 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт