728 x 90

Предпремиера за Volvo S90 и V90 в София

Двата нови модела на Volvo – S90 и V90 направиха предпремиерата си в София като част от европейската им обиколка преди лансирането им на пазара. Седанът и комбито са част от новата моделна гама на компанията, в която са инвестирани 11 милиарда долара и са изградени върху платформата SPA, която се използва при изключително успешното

Двата нови модела на Volvo – S90 и V90 направиха предпремиерата си в София като част от европейската им обиколка преди лансирането им на пазара. Седанът и комбито са част от новата моделна гама на компанията, в която са инвестирани 11 милиарда долара и са изградени върху платформата SPA, която се използва при изключително успешното ново поколение на луксозния SUV XC90. Двете коли могат да бъдат разгледани до събота вечерта в нарочно изградения pop-up store на площад „Александър Батенберг”, точно на мястото, където преди това беше мавзолея на комунистическия вожд Георги Димитров.

Елегантният дизайн и високите технологии, намерили място на борда на новите модели на Volvo са част от силните страни на автомобилите, а S90 и V90 черпят сериозно от богатото минало на компанията. Радиаторната решетка например е препратка към култовия модел Р1800, а фаровете във формата на „Чука на Тор” налагат новата идентичност на последните модели на компанията.

Лансирането на S90 е част от завръщането на компанията в луксозния клас, където продажбите на големи седани са запазена марка на утвърдените премиум марки. Големият шеф на Volvo Хакан Самуелсон изрично заяви, че компанията не може да се смята за успешен премиум бранд, ако в гамата й липсва модел като S90. Е, тази празнина вече е запълнена. V90 пък трябва да продължи успешните традиции на Volvo при производството на комби автомобили, като марката е продала над 6 милиона такива коли за последните 60 години.

S90 и V90 споделят обща двигателна гама, която е позната от XC90 – 2-литрови 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Бензиновият мотор с означението Т5 е базата с 254 конски сили, D5 пък е дизеловият топ агрегат с 224 конски сили, а на върха е версията T8 – plug-in хибрид със сумарна мощност 408 конски сили. Двата нови модела са следващата голяма стъпка към обещанието на Volvo след 2020 г. да няма загинал или тежко ранен човек в нов автомобил на марката. S90 и V90 излизат на пазара с най-богатото серийно оборудване за безопасност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт