728 x 90

Това е спортната версия на Hyundai Elanrta

Това е спортната версия на Hyundai Elanrta

Говори се, че през есента, по време на тунинг изложението SEMA в САЩ, Hyundai ще извади спортния си модел Elantra Sport. Изглежда слуховете са верни, тъй като немаскиран прототип на возилото беше заснет в Южна Корея. Производителят ще насочи модела си към по-долния ешелон спортни машини. Това означава, че колата ще се противопостави на Honda

Говори се, че през есента, по време на тунинг изложението SEMA в САЩ, Hyundai ще извади спортния си модел Elantra Sport. Изглежда слуховете са верни, тъй като немаскиран прототип на возилото беше заснет в Южна Корея.

Производителят ще насочи модела си към по-долния ешелон спортни машини. Това означава, че колата ще се противопостави на Honda Civic Si, а не на Ford Focus ST, например.

Задвижването ще идва от 1.6-литров бензинов турбо мотор, който ще развива над 200 к.с. Силата ще се изпраща към предните колела посредством 7-степенна автоматична трансмисия. Най-вероятно, автомобилът ще може да се поръча и с ръчна 6-степенна трансмисия, каквато се предлага за Veloster Turbo.

Elantra Sport ще може да се похвали и със спортно окачване, оптимизирано кормилно управление и по-добри спирачки от стандартния модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт