728 x 90

Toyota прави евтина версия на Mirai

Toyota прави евтина версия на Mirai

Toyota вече разработва по-евтина версия на задвижвания с водород модел Mirai, която трябва да излезе на пазара до 2019 година. Според японския вестник Asahi Shinbum по-евтината версия ще е с базова цена 51 000 – 55 000 долара, което не е много по-евтино от сегашната базова цена на Mirai – 62 000 долара, но всъщност

Toyota вече разработва по-евтина версия на задвижвания с водород модел Mirai, която трябва да излезе на пазара до 2019 година. Според японския вестник Asahi Shinbum по-евтината версия ще е с базова цена 51 000 – 55 000 долара, което не е много по-евтино от сегашната базова цена на Mirai – 62 000 долара, но всъщност най-често се продават екземпляри на цена почти 67 000 долара.

Mirai се произвежда в завода, където преди се сглобяваше Lexus LFA, и цената се вдига и от използването на много ръчен труд. Заводът произвежда едва по три коли Mirai на ден, което е далеч от производителността на другите фабрики на компанията.

По-евтината версия ще е малко по-малка от Mirai на размери, като от инженерна гледна точка автомобилът ще е с доста промени, което трябва да улеснят масовото й производство. Според информация от Toyota, плановете на компанията са за производството на 30 000 коли с горивни клетки годишно до края на десетилетието, което трябва да съвпадне с лятната Олимпиада в Токио през 2020 година. Японското правителство обяви, че има за цел до 2020 г. в Токио да има 6000 водородни автомобили, които да са в експлоатация.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт