728 x 90

Иран спря вноса на Chevy, не били качествени

Иран спря вноса на Chevy, не били качествени

Върховният лидер на Иран – Алатоя Али Каменей, спря вноса на автомобили Chevrolet в страната. Причината за това е, че според него моделите на фирмата не са достатъчно добри за пазара. По думите му, "дори американците не си купуват Chevrolet, тъй като колите им са тежки и с висок разход на гориво". "Защо ни е

Върховният лидер на Иран – Алатоя Али Каменей, спря вноса на автомобили Chevrolet в страната. Причината за това е, че според него моделите на фирмата не са достатъчно добри за пазара.

По думите му, "дори американците не си купуват Chevrolet, тъй като колите им са тежки и с висок разход на гориво". "Защо ни е необходимо да внасяме коли от фалираща компания," попита още той.

Междувременно стана ясно, че актуална поръчка за около 200 коли Chevrolet от клиент в Иран е била спряна. Потребителят е бил уведомоен, че доставката няма да бъде извършена.

Наскор част от международните рестрикции на Иран бяха вдигнати и в момента там се внасят различни модели на Chevrolet, BMW и Porsche. Местните власти обаче се опитват да ограничат продажбата на такива, тъй като смятат, че местните продукти отговарят на тяхното качество.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт