728 x 90

MG представи кросоувър за Европа

MG представи кросоувър за Европа

Някогашната британска марка, представи на изложението в Лондон кросоувъра GS, с който ще се завърне на европейския пазар. Китайската версия на GS дебютира миналата година на автомобилния салон в Шанхай, а поне на външен вид няма много разлики с версията за Европа. Кросоувърът е изграден върху платформа, заета от SSangyong Korando. GS ще се предлага

Някогашната британска марка, представи на изложението в Лондон кросоувъра GS, с който ще се завърне на европейския пазар.

Китайската версия на GS дебютира миналата година на автомобилния салон в Шанхай, а поне на външен вид няма много разлики с версията за Европа. Кросоувърът е изграден върху платформа, заета от SSangyong Korando.

GS ще се предлага на Стария континент в три нива на оборудване, а вече се знае, че инфотейнмънт системата ще е с по-голям тъчскрийн.

При пазарния дебют на кросоувъра той ще се предлага само с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов мотор. По-късно ще се появи и 1,8-литров турбо дизел, както и първата трансмисия с два съединителя в гамата на MG.

Продажбите на MG GS във Великобритания стартират през юни, като базовата му цена ще е 16 000 лири, а китайците обявиха за свои основни съперници Renault Kadjar, Nissan Qashqai и Honda CR-V.

Интересното е, че от MG все още не съобщават къде ще се произвежда GS. Според по-ранни информации, плановете на компанията са били да внася автомобилите разглобени и финалният им монтаж да е във фабриката на MG в Лонгбридж, Англия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт