728 x 90

Нови слухове за възраждането на Honda S2000

Нови слухове за възраждането на Honda S2000

Анонимен източник от Honda потвърди, че в компанията се обсъжда създаването на роудстър, който да възроди популярния модел S2000. Дори вече се спекулира за това, че новият модел трябва да е готов през 2018 година. Факт е, че дилърите и представителите на Honda от цял свят се опитват да убедят шефовете на компанията, че в

Анонимен източник от Honda потвърди, че в компанията се обсъжда създаването на роудстър, който да възроди популярния модел S2000. Дори вече се спекулира за това, че новият модел трябва да е готов през 2018 година.

Факт е, че дилърите и представителите на Honda от цял свят се опитват да убедят шефовете на компанията, че в гамата трябва да има спортен модел, създаден по формулата на S2000. В момента Honda има S660, който се продава в Япония и е изграден върху платформа за микро автомобил, но този модел има нулеви шансове за успех в останалата част на света.

От друга страна, новият Honda/Acura NSX най-после видя бял свят, като спортният модел е създаден върху уникална платформа, погълнала сериозни инвестиции. И тук идва първото логично предположение – няма ли Honda да използва тази платформа, за да разработи цяла гама спортни модели, сред които да е и новият S2000. Тъй като от актуалните модели на марката, няма нито един, който би могъл да осигури платформа за подобен автомобил.

Изпълнителният вицепрезидент на Honda за Северна Америка Джон Мендъл обясни миналата година, че дилърите на марката искат „колкото се може повече спортни модели, като целта е повече мощност и ако може цената да е 20 000 долара.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт