728 x 90

Всичко за обновения Opel Zafira (+видео)

От 1999 г. Opel е реализирал на пазара около 2,7 милиона екземпляра от Zafira, като клиенти на модела са главно семейства и професионалисти, които търсят автомобил с просторно и гъвкаво вътрешно пространство за пътуване на дълги разстояния в условия на максимален комфорт. Обновената Zafira, която скоро ще влезе в продажба и ще бъде доставена на

От 1999 г. Opel е реализирал на пазара около 2,7 милиона екземпляра от Zafira, като клиенти на модела са главно семейства и професионалисти, които търсят автомобил с просторно и гъвкаво вътрешно пространство за пътуване на дълги разстояния в условия на максимален комфорт.

Обновената Zafira, която скоро ще влезе в продажба и ще бъде доставена на първите си клиенти през месец септември, ще се отличава не само с прекрасно познатите от своите предшественици качества като системата на седалките Flex7, eргономичните предни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (инициатива за подобряване здравето на гърба), сгъваемият багажник за велосипеди FlexFix и адаптивното окачване FlexRide – тя ще предложи също изцяло обновен и изключително привлекателен външен и вътрешен дизайн, който подчертава просторната атмосфера и отличните възможности за връзка с околния свят и глобалната мрежа.

Последното поколение инфоразвлекателни системи Opel IntelliLink, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, както и системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar (включваща Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен интернет с 4G/LTE мобилна връзка на определени пазари) гарантират оптималната комуникационна свързаност на Zafira. Наред с това Opel ще представи в този сегмент от пазара адаптивната изцяло LED система AFL (Adaptive Forward Lighting), превръщайки първокласната нова Zafira в комфортна и луксозна ложа на колела както от гледна точка на водача, така и за пътниците в нея.

Динамичният нов дизайн на предните светлини заедно с изцяло новите, по-изразително спортни по дух горна и долна предни решетки дават тон на цялостния дизайн на новата Zafira. Предните светлини преливат в радиаторната решетка, създавайки единно графично цяло.

Пластично оформената лайстна с марковата емблема се свърза визуално със светлините, допълвайки впечатлението за широчина. В допълнение към това, типичните за марката Opel, прецизно изпълнени дневни светлини в стил "двойно крило", придават оригинален характер на предните светлинни блокове. Колелата са комбинирани с мускулести арки на калниците. Всичко това придава на предната част на новата Zafira стабилно и динамично излъчване със спортен дух.

Интериорът на новата Zafira е с променен дизайн на шофьорската кабина, която е вече с по-изчистен и по-елегантен вид. Новият дизайн не само, че оптимизира видимостта пред автомобила, но и осигурява оптимален достъп до дисплея и контролните уреди. Екранът на инфоразвлекателната система, който досега бе разположен в горната част на централната конзола, е заменен с по-ниско позициониран и по-добре интегриран в таблото сензорен екран, който дава възможност за елиминиране на голям брой конвенционални бутони на таблото.

Сега превключвателите вече са интегрирани много по-хармонично и прецизно в цялостния дизайн на интериора. Поставени в U-образната декоративна рамка с галванизирано покритие, новите първокласни системи със 7-инчови сензорни екрани са изпълнени с прецизност и качество, вдъхновени от върховите модели таблети. Новият волан с пластично, триизмерно оформление използва компактен и ефективно поместен модул на въздушната възглавница, а дизайнът му не само изглежда великолепно, но осигурява и отлична ергономия.

Пътниците на втория ред седалки могат да се насладят на допълнително предлаганата уникална система за гъвкаво разположение на седалките Lounge Seating, създаваща безпрецедентно усещане за простор. С помощта на интелигентния механизъм, облегалката на средната седалка на втория ред се сгъва и завърта, предоставяйки удобни подлакътници на настанените на външните две места пътници.

Tехните седалки пък се изместват назад и към центъра на купето, осигурявайки не само изключително обширно пространство в областта на краката и раменете, но и комфортната позиция на седене, позната от луксозните лимузини от висш клас. Освен това, седалките на третия ред могат да бъдат сгънати изцяло в пода на багажното пространство, формирайки абсолютно равна товарна повърхност.

Zafira е в състояние да предложи много повече от "просто" изключително комфортно пътуване. Луксозната ложа на колела се трансформира лесно в малко товарно превозно средство и при конфигурация с 5 пътнически места Zafira може да поеме минимален товарен обем от 710 литра, които нарастват на внушителните 1860 литра след сгъване на седалките от втория ред.

Освен това, моделът предлага над 30 на брой възможности за съхранение на вещи в купето, сред които и споменатата вече централна конзола FlexRail® В допълнение към тях багажникът FlexFix в задната част предлага лесна и практична възможност за превоз на велосипедна екипировка.

Наред с това, инженерите на Opel за пореден път са последвали стратегията на марката за осигуряване на достъп на широк кръг потребители до най-новите и модерни технологии, представяйки новите AFL (Adaptive Forward Lighting) предни LED светлини. Новата система автоматично адаптира светлинния режим на фаровете към съответната ситуация на пътя, гарантирайки оптимално осветяване на пътното платно без опасност от заслепяване на останалите участници в движението.

Системата предлага различни функции/светлинни профили като светлини за движение в градски и извънградски условия, функция за осветяване на завои и кръстовища, осветление при маневри на заден ход, икономичен (eco) режим при спиране и престой и туристическа функция.

В допълнение, новото поколение на фронталната видеокамера Opel Eye има положително отражение върху всички електронни функции за подпомагане на водача, които поддържа, включително функцията за автоматично управление на дългите светлини HBA (High Beam Assist) при AFL LED светлините и функцията за разпознаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assistant). Индикаторът за дистанция до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication) също използва фронталната видеокамера, за да проследи движещите се отпред превозни средства, докато предупреждението за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert) осигурява визуална и звукова сигнализация в случаите, в които дистанцията до автомобила отпред започне да намалява твърде бързо.

Функцията за предупреждение при опасност от неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning) се активира автоматично при скорост на движение над 60 км/ч и предупреждава водача в случаите, в които възниква опасност от напускане на лентата чрез индикация на арматурното табло и звуков сигнал.

Други две способности на новата Zafira, които способстват за увеличаване на комфорта и намаляване на умората и напрежението на водача са адаптивният круз контрол ACC (Adaptive Cruise Control) и ходовата част FlexRide. Чрез разположен в областта на предната решетка радарен сензор, адаптивният круз контрол ACC помага на водача да поддържа избраната скорост на движение, спазвайки предварително определена дистанция до движещия се отпред автомобил.

Opel ще запази актуалната си стретегия, която гарантира, че новата Zafira е единственият представител на този сегмент от автомобилния пазар, който предлага пълна гама задвижващи агрегати, включващи динамични бензинови, дизелови и двигатели на газ пропан-бутан (LPG) и метан (CNG, сгъстен природен газ).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт